Actieve projecten van Terra Futura in 2017Driven Nederland, Greenpreneurs training, ALLURE program, Disruptor program, community deWereldRedden, tool Silencer.IO, 4mee, en de goede daden tours van Terra Tours. We zijn beschikbaar voor aanvragen en nieuwe projecten.
Neem contact op met ons om samen te werken

Stichting Terra Futura – wereldreddende tools innovatie & implementatie

Foundational Statement 14-02-2010

We are Terra Futura
and we are who we are
for we will not yield to the darkness
but shine our light brighter
to become that beacon
for all good forces together
to gather, and to move forward
with fierce ambition
for the greater good

Stichting Terra Futura is ontstaan uit “Actieplatform deWereldRedden.nl” en haar Missie, Visie & Trackrecord is mogelijk gemaakt door zeer veel bijzondere mensen, partners & sponsors. De missie van Terra Futura is om de wereld te redden door mensen te verleiden tot positieve actie middels Tools & Tours. Het meetbare doel is 100.000 uitgevoerde goede daden & gedistribueerde goede daden tools, in 14-2-2015 zaten we op circa 64.500. In Februari 2016 voegden we hier 14.835 daden&tools vanuit 12 projecten aan toe. In 2017 zetten we door. Het is een middelgrote en bruisende non-profit organisatie, gecoordineerd vanuit een hoofdkantoor in Amsterdam. We werken graag samen met partners, neem contact op als er interesse is voor samenwerking of behoefte aan:

Denktank
Als organisatie waarbij sinds 2008 honderden idealisten in onze organisatie ronddartelen, onderzoeken doen en meedenken over vraagstukken en oplossingen. Bij interessante vraagstukken is de strategische en/of creatieve denkkracht van de wereldredders van Terra Futura inzetbaar.

Tech-developers: Apps & Sites
Wij ontwikkelden 10+ websites en meerdere apps, zowel voor online gebruik alsmede voor telefoons, tablets en dergelijke. We doen dat niet alleen voor onze missie, maar ook in opdracht voor gelijkgezinde organisaties en groepen met een beperkt budget.

Zoals: MobileRankConsumindershop NietskopenStartcamino.euGadgetwijzer

Activiteitenorganisator voor organisaties en groepen
Wij organiseren activiteitenprogramma’s voor Nederlandse en buitenlandse bedrijven en voor Nederlandse en buitenlandse groepen rondom ludieke positieve acties, MVO doelstellingen, kernwaarden en teamuitjes met een boodschap.

Zoals: voor groepen voor organisaties

Toolmakers
Wij ontwikkelen tools om positief gedrag uit te lokken en dit bedrag onmiddellijk lonend te maken. Tools zijn middelen om gedrag uit te lokken via o.a. gadgets, spellen, actiekaarten, materialen en valuta en kunnen ook op maat gemaakt worden.

Zoals: AH adsDoe Iets spelRevaluta CC, PGGM DuursamendonderdagWereldreddende strippenkaart, OV Chill

 

Toen....
Workshopleiders & sprekers
Wij zijn beschikbaar om presentaties, workshops en lezingen te geven over ons wereldreddende werk en de complexe situatie van hoe het echt werkt. Ook faciliteren we op evenementen positieve acties met de deelnemers en bemannen zeepkisten en infostands.

Boek via Speakers AcademyBoek via Terra Futura

 

Educatie & gastlessen
Wij ontwikkelen onze eigen educatieve materialen en trajecten, rondom  o.a. compassielessen voor scholieren, “Terra College” voor studenten, “Terra Academy” voor aspirende sociaal ondernemers, en ism de Gelukskoffer  ondersteunen we gelukslessen voor ouderen en kinderen.

Zoals: Compassieopschool.nl,  Terra Blogwedstrijd,  Terra Academy,  De Gelukskoffer

Off- & Online Campagnes
Wij organiseren campagnes gericht op specifieke thema’s met een multidisciplinaire aanpak (meestal) gericht op de verzilvering van inhoudelijke bewustwording door gefaciliteerde actie met het publiek. We hebben door jaren ervaring brede kennis en bouwen graag mee met gelijkgezinde organisaties om het grootste effect te behalen voor de missie.

Zoals: deWereldRedden,  Eigenlijk,  Occupy Everything

Banen in Sociaal Ondernemerschap
Wij ontwikkelen baankansen en praktische vaardigheden voor aspirerende sociaal ondernemers door met hen te werken en te coachen op kansrijke projecten. Dit doen we in Nederland en in de toekomst, tevens in Duitsland, Estland, Hongarije en Belgie met Terra Tours.

Zoals:  TT-EU,  Lopende Vacatures

Trackrecord: onze vele projecten in 1 zin
Consumindershop Nietskopen.nl
Consuminder Webshop met 10 producten zoals “Niets”, “geendagsvlieg”, “BuyCut” en “Nietmeer” die een actie impliceert om het persoonlijk grondstoffengebruik verminderen..
Doorgeefbloemen
Hoe elke stapel bloemen kan een stromend liefheidsoffensief worden.
De Gadgetwijzer
Quizspelletje voor Duurzame technologica. Want kennis & winst met in achtneming van duurzaamheid is de enig toegestane commercie van de toekomst.
Campagne: Ecomania
Eco-gadgets zijn de toekomst
Goede Voornemens Ads
Wereldredders on the loose; AH heeft nog nooit zoveel goede voornemens gratis aangeboden via hun advertentieborden
Doe Iets Live ™
Het goede dadenspel is een uitdagingentocht met vrienden, waarbij de winnaar via goede daden de meeste slechte eigenschappen van je zelfverkozen avatar compenseren.
Good Feel Walking Tour & Good deed Biking Tour
Tijdens de zomer van 2012 boeken toeristen over de hele wereld tours via Tours & Tickets & Yellow Bike en worden dan meegenomen door de “goede daden gidsen” gedurende een 3 uur durende goede daden tour
So You Wanna Be
Samenwerkingsproject met Resto van Harte en Maak het Waar om jeugd een leer en doetraject aan te bieden waarmee zij compassieprojecten ontwikkeling gespireerd door toonaangevende jongeren.
OV Chill kaart
De OV Chill kaart is een gratis trajectkaart met 8 stapjes naar een warmere en gelukkiger wijk
Recycle Kunstwerk
Elke deelnemer neemt een stuk zwerfafval voor een groot doek en maakt daarmee samen community art
Terra Tours
Afdeling van Terra Futura die alle activiteiten rondom Terra Team Tours, Locals Save The World en Tourist Save The World samenbundelen tot groeiende sociale onderneming met tours als methode om de idealistische doelstellingen te kunnen realiseren voor bezoekers, bewoners en bedrijven.
Wereldred Wedstrijd ™
Teams die tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk wereld te redden aan de hand van 15 uitdagende opdrachten.
Goede Doelen Bar
Elk drankje aan de Goede Doelen Bar wordt betaald met een gift aan een goed doel. Welk doel, en hoe hoog de ‘rekening’ is bepaald men zelf.
Tourist Save The World: Try Out
Op duurzaamheidsdag 11-11-11 zwermen groepen deelnemers vanaf Astoria gebouw in Amsterdam uit om in 1 dag tientallen goede daden te doen, zoals senioren in het verzorgingstehuis manicures geven.
Tourist Save The World Tours
Begeleid activiteitenprogramma rondom de actieve beleving van een stad door positieve maatschappelijke participatie.
Gelukstombola
Een schattige windmolen als “rad van fortuin” waarop 6 categorieën stonden met opdrachten voor de creatie van geluk bij jezelf of anderen. Als de draaier deze categorie kreeg, kreeg hij de kans om een bijpassende kleine gelukopwekkende activiteit of opdracht te doen.
Lezingen
15-90 minuten intens gespreek over welk onderwerp dan ook, met een link aan onze thema’s.
Rad van Goede Voornemens
Kom langs bij de stand, kies een van de 60 mogelijke beloftes voor positieve actie en proef de consequenties er direct van na het draaien van het Rad van goede voornemens.
Mobile Rank
Webapp voor duurzaamheidsevaluatie voor stichting Rank a Brand
Goed Nieuws Lezer
Nieuws is niet meer een overload van negativiteit, als je zelf het betere nieuws luidkeelser publiekelijk voorleest aan iedereen die het wil horen.
Compassie Kompas
De route naar Kompassie, de kern van menselijk bestaan, is te ontdekken met het compassiekompas. In 8 windrichtingen naar een compassiedaad. Oost-west?
Solidariteitskunstwerk
Niemand, nee niemand is ‘ongewenst’ of ‘illegaal’ in mijn trotse Nederland. En toon dit door mee te schilderen aan hun solidariteitskunstwerk
Terra Tours Europe – Transformative Tourism
Grootschalig en meerderjarig samenwerkingsverband met o.a. Traveller Tours (Estland) en Innoguide (EU) waarin Transformative Tourism als werk-creatie tool voor idealistische jongeren wordt ontwikkeld die in hun eigen regio Goede Daden Tours ontwikkelen.
Wereld Kalender “4mee App”
Nieuwe inhoudelijke en technologische fase van het Wereld Kalender project met nieuwe partner: Zinweb. De nieuwe versie wordt een app waardoor gebruikers de feestdagen van anderssoortige mensen kunnen meebeleven door een laagdrempelige opdrachten.
Terra Tours – Good Deed Event
Good Deed Event, een goede daden tour voor grotere groepen waarbij 1 locatie centraal staat
Burger Guru Workshop
De burger is genadeloos slim. Nu nog de vorm om de wijsheid over te hevelen naar de gemeente. En een gemeente die daarvoor openstaat.
Tourist Save The World: Kick Off
Gedurende 1 maand worden 7 nieuwe tours uitgeprobeerd met vele deelnemers startende vanuit Meevaart in Amsterdam Oost.
Stoomcursus wereldredderij Workshop
1 uur. 10-30 deelnemers. Go!
Compassiewijzer
Een simpele webapp gekoppeld aan het Compassieboek, waarmee je periodiek compassiedaden krijgt geserveerd die geinspireerd zijn door de verhalen in het boek. Productie af: November 2013
Compassie Adventura
Een gadget die mensen in staat stelt via opdrachten in een nieuwe versie van een adventkalender om het avontuur van compassie Doen voor 1000 deelnemers mogelijk te maken
Wereldreddende strippenkaart ™
Tool in 4 variaties met 15 goede daden op elke ‘strip’ die je kan uitvoeren terwijl je op het OV wacht
Apps2savetheworld
Afdeling van Terra Futura die apps rondom positieve actie bedenkt en aanjaagt, vaak rondom een educatief traject met een onderwijspartner.
Goede Buurtkaart
Een gadget geproduceerd met 3 nullen erachter, een facebookapp en frisbee om je buren te leren kennen in samenwerking met de Coalitie Erbij.
Locals Save The World
Buurtverbetertour waar (nieuwe) buurtbewoners een ontmoetingsroute volgen langs verschillende lokale waardevolle initiatieven en vrijwilligersmogelijkheden.
Duursamen Donderdag Uitnodigingskaarten
Een project in opdracht, om collega’s samen duurzame dingen te laten doen op de Dag van de Duurzaamheid, 700 uitnodigingen in productie, 6 positieve acties.
Campagne: Eigenlijk
Want eigenlijk heft iedereen wel een mening over hoe we met elkaar om moeten gaan in globale solidariteit
Snoods Plan
Wilde plannen. Weken voorbereiding. Duisternis. Bijeenkomst teams. Uitvoering.
Duimcollabo
Ik ben het hier heel erg mee eens, en zet mijn vingerafdruk als handtekening. En….Ik ook. En ik ook. En ik ook. En ik ook.
Demonstratie voor Alles en Iedereen
Waarom egoistisch demonstreren voor ons eigen onderwerp, als we tegelijkertijd kunnen marcheren voor alles wat voorbijgangers belangrijk vinden! Wij demonstreerden op de dam tegen/voor Alles en Iedereen.
Revaluta Complementary Currency
Revoluta Complementary Currency: We creeeren en verspreiden nieuwe vormen van valuta. In 8 landen tegelijkertijd.
Dekoolonisatie
Actiesite om de Dekoolonisten actiegroep te ondersteunen die strijden voor een kolencentrale vrij Nederland.
Belgians Save The World: Videohandleidingen
Nederland gaat eraan. Gelukkig wilden onze 8 Belgische wereldredderteams ons alvast helpen met het fixen van de hoofdstad.
Groene Biechtstoel ™
Biecht uw duurzame zondes op bij de groene priester. Absolutie is te verdienen met een groene daad die je direct kan uitvoeren.
Campagne: Nietskopen campagne
Want als overconsumptie onze menselijk beschaving ten einde zal brengen, is nietskopen de ethischer keuze.
Fair Trade contract
Een over-officeel zelf in te vinken aankoop contract, voor enkele of alle Fair Trade producten die je nog NOOIT kocht.
Terra College
Blogwedstrijd waarin vernieuwende wetsvoorstellen en hun mankementen worden gepresenteerd en brieven van “verblindende eerlijkheid”
Redentwister
Twister met een keuze voor een rode, gele of groene stip. Want over de wereld valt WEL te twist(er)en.
Occupy Everything
Campagne rondom de strijd voor eenheid via social media, website en activiteiten op de frontlinie van de 99% beweging.
Campagne: Consuminderen
Want besparen kan best leuk zijn
Fair van je bed show
Wereldsimulatiespel waarin vals spel vanzelfsprekend lijkt. Want hoe we met elkaar omgaan in onze wereld is geen fair van je bed show.
De Wereld Kalender
Preview Website met hyves app om de essentie van elke speciale dag (spiritueel, cultureel, globaal of nationaal) te vieren zoals beleefd door de Ander. Iedereen is welkom om mee te delen en handelen in het ‘feest’ van elke andere groep.
Belgians Save The World: Audiotour
Een stadskaart met 20 Audiopunten met daarbij een audiotracklist waarbij elke opname gemaakt is door toeristen en voor toeristen met daarin beschrijvingen van wereldreddende daden die een toerist kan doen op die specifieke plek.
Mirakel Mini Cinema
Disussiecinema ingredienten: 1 ruimte, 5 zelfgemaakte mini-Docu’s, 1 gespreksleider & interessante discussies.
Terra Academy II: Good Deed Tourguidance
De meest veelbelovende wereldredders worden opgeleid tot “good deed tourguide” om zelf de goede daden tours te kunnen geven,
Goede Boodschap Lijst
…. 1 uur later, bij de borrel, wist iedereen dat elk persoon met een groene of een blauwe duim, of vieze servetjes, iets belangrijks gingen doen voor aarde of medemenselijkheid.
Tourist Save The World: On Skates
54 Skaters verzamelen zich in het Vondelpark voor een goede daden tour door Amsterdam….. op skates. In samenwerking met FNS.
Nieuwsgierigheidsgadget
Interactieve conferentie elementen om mensen te begeleiden naar wat ze daar daadwerkelijk interessant vinden
Groene Veiling
Dynamische veiling met veilingmeester waarbij men op groene prijzen bied middels de belofte voor het doen van besparende of goede daden ipv euro’s.
Wereldreddende stempelautomaat
Publieksactie met wereldreddende strippenkaarten en conducteurs die elke daad die uitgevoerd wordt door deelnemers af kunnen stempelen. Wereldreddende stempelautomaat
Campagne: Goede voornemens en goede vernemens
Want we zitten allemaal wel te wachten op beter nieuws, en betere intenties.
Wereldreddend stempelblok
Je eigen headlines creeeren? De guerilla Pers laat zijn duurzame vragen en kreten na op de gratis kranten
Terra Academy I: Terra’s Dragons Den
Honours Studenten creëren in 4 communities plannen voor Tourist Save The World, Locals Save The World en Terra Team Tour kansen in Den Haag en in Haarlem. De 5 maanden wordt afgesloten met een Dragons Den waarin de helden Ruud Koornstra, Maarten Huinink en Harold Verhagen zitting hebben.
Podium der belofte
Klim op het podium der belofte en beloof voor publiek en voor de camera een grote verandering. De 50 beloftes vermaken we met wat artistiek vernuft, tot een openbaar kunstwerk.
Bio-Logische Kroegentocht & Bio stap map
Bio bier? Fair trade wijn? Goed dat het verkocht wordt! Zouden we ervoor kunnen zorgen dat we dat ook overal kunnen drinken?
Dewereldredden.nl
Een actieplatform voor wereldredders met blogs, ideeen, 100+ doe- en videohandleidingen voor wereldreddende acties
Start Camino
Een digitaal universum voor verhalen over hoe pilgrimages de mens verandert.

 

 

 

Update: 4mee App
De 4mee app, een spin-off van Het “Wereld Kalender Project” is doorontwikkeld en nu beschikbaar als app voor Android en Ios. Gratis natuurlijk! De komende maanden wordt de content nog verder geupdate!

Download hem voor: Ios  Android

iPhone_4mee

Update: Terra Tours
Terra Tours heeft de laatste 3 jaren weer veel leuke tours gehouden, maar doen dit tegenwoordig alleen op aanvraag. Ook een keer op goede daden tour? Dit doen we nog steeds, en graag, maar: neem contact op, alles is maatwerk. Of heb je interesse in een kernwaarden tour (met je groep of organisatie, als brandactivation event, mmaatschappelijke actie of team uitje). Een mailtje of telefoontje vooraf is wenselijk, vrijwel alle aanvragen en verzoeken kunnen wij realiseren, van 2-120 mensen en van 30 minuten tot maximaal 6 uur programma.

Surf naar: TerraTours.nl, Nieuwsbrief

Terra Tours logo

Update: Revaluta Bank bouwt door aan social banking app
Revaluta Bank has a Dutch-Kenyan cooperation going in the social banking app production process. Inspired by Emotive program, a Dutch wizzard Tom coaches a Kenyan talent Terrence to code the banking system that will undermine limitations forged by inequality of wealth.
3D_header-facebook

Update: DRIVEN Events succes
Driven Nederland is het “leukste nieuwe project van 2015 geworden, en… eigenlijk in 2016 ook. Een door Terra Futura gestarte samenwerkingscluster van 3 jongerenorganisaties heeft haar eerste 4 Events & Sessions gehouden rondom praktische rituelen voor Eigentijdse jongeren. Er waren meer dan 100 deelnemers, waar de helft was gepland, en de avondvullende programma’s Reset, Resource, Realign en Refresh in Club Lite waren inhoudelijk van hoog niveau en waarde. De jongerencommunity rondom Driven is gegroeid tot 170 jongeren, we zetten voor hen dit project door in 2016, met een wens voor 8 nieuwe Events, met Driven workshops op Festivals en een nieuwe tool om praktische rituelen te gebruiken voor je persoonlijke betekenisgeving in een luidruchtige, veeleisende wereld. Tips of uitnodigingen voor locaties/partijen/evenementen die mee willen doen, of financieringsmogelijkheden zijn welkom via de directeur. Mail naar dewereldredden@gmail.com.Driven favicon 260
Upgrade: Traineeship Terra Tools dept.
Terra Futura stelt na jaren haar organisatie open voor de volgende stages:
– Voor: content management, redactie en creatie van artikelen voor: deWereldRedden.nl, www.ikkominactie.nl, Nietskopen.nl, zoeken we een stagiair.
– Voor: media&video creatie van uitleg animaties voor; Driven Nederland, Terra Futura, Jongestemmen.nl en nieuwe projecten, zoeken we een stagiair.
– Voor: ICT Development: voor nieuwe, uiterst interessante “wereldreddende ict & webapps” zoeken wij programmeurs die kunnen coderen voor een betere wereld.
Wij zijn een geaccrediteerd leerbedrijf die reeds 40 stagiairen zag slagen. Wij hebben kantoor & ruimte voor gemotiveerde studenten die enigszins zelfsturend aan de slag kan. Alle stagiairen worden gecoached door de directeur van de stichting. Bij interesse mail ons: dewereldredden@gmail.com, en zorg ervoor dat wij weten waarom je deze job wil, waarom je denkt dat je dit kan, wat je wilt leren, en wat je denkt te kunnen realiseren in je stageperiode. Wij nemen elke brief serieus, we selecteren de meest gemotiveerden en vaardige idealisten.

Lees meer: Vacature
Vacature Terra Futura
Wat wij realiseerden in 1 jaar: 14835
lees meer over onze 12 mijlpalen van 2015 hier, en onze 14.835 gerealiseerde daden in 12 projecten.

Onze berekeningen voor 2015 worden afgesloten op 14-2-2016, voorlopig hebben we alle resultaten uit de volgende projecten opgeteld:
1. 4mee, live met verversing content, gemeten wordt: gemiddeld aantal installs op IOS + Android
2. Revaluta Bank, productie NL-Kenya: aantal acties plus strategische verspreiding Revaluta sets
3. Driven, succesvolle avondprogramma’s; aantal deelnemers en berekend online & offline gebruik
4. Rituelen Reminder, tool & webapp, aantal geproduceerde tools
5. www.Ikkominactie.nl merger; aantal geregistreerde daden tot nu, na filtering van spam&bots
6. Ikkominactie android app, mediaan installs gebruikers
7. Compassieopschool.nl, geen resultaten.
8. Youth Influencing the Agenda, aantal verspreidde tools en tshirts
9. Inspraakmoeilijkheden, aantal aangedragen oplossingen
10. Terra Tours, aantal deelnemers en aantal groepsdaden
11. Tools afdeling, Wijkacademie en andere projecten: aantal geproduceerde goede daden tools
12. GameCHANGER e.a. workshops; aantal deelnemers

10149365_10156343747095440_550027702_n

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *