Zal ik?

Klik hier om naar de website van Zalik? te gaan

Wij hebben een webapp ontwikkeld voor verkiezingen. De inhoud van de app werd ontwikkeld door partners, wij zorgen voor de techniek. Het project is onder constructie. Een voorloper van het eindresultaat is hier te zien.

Klik hier om naar de Appsite te gaan van Zalikstemmenjaofnee

Informatie over de App

“We mogen weer naar de stembus! Voor het stemrecht is lang gevochten. Pas sinds 1919 mogen alle mannen en ook vrouwen stemmen. Het stemrecht geeft echter ook verantwoordelijkheid. Want jouw stem heeft invloed op tal van thema’s, zoals huisvesting, economie en werk, migratie, Europa, vervoer en nog veel meer.

Benieuwd hoe het met jouw kennis is? Doe de test!

Mensen zeggen wel eens: “Een kind is snel verwekt, maar de verantwoordelijkheid daarvoor duurt een mensenleven lang”. Zoiets geldt ook voor jouw politieke stem. Wat zijn de lange termijn gevolgen van jouw stem voor jouw eigen leven en dat van miljoenen anderen? Democratie is mooi, maar functioneert pas goed als mensen geïnformeerd zijn over de eigen samenleving. Benieuwd hoe het met jouw kennis is? Doe de test! Scoor je hoog? Prima, laat je stem horen! Scoor je laag? Ook dan kun je gewoon je stem uitbrengen, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst je kennis te verdiepen, bijvoorbeeld via deze bronnen. Nu geen tijd of zin? Overweeg dan eens of je deze keer wel wilt gaan stemmen. Want voor je het weet draag je verantwoordelijkheid voor keuzes die je liever niet wil dragen.”

De bouw van deze politieke inzicht test is halverwege afgebroken, onze partner wereldpodium had helaas tegen alle verwachtingen in toch een weigering op de aanvragen gekregen. Als een financier alsnog gevonden wordt, wordt deze webapp en website verder ontwikkeld.