Mijlpalen 2014

 

2014 was een interessant jaar voor de wereldredders van Terra Futura, waarin Terra Tours groeide als sociale onderneming, het team groeide, bestuur startte, er geleerd werd, en gegeven, maar vooral gewerkt. Gewerkt met een tomeloze ambitie & liefde voor een betere wereld. Enkele van onze mijlpalen van dit jaar zijn:

 

 1. Vierlentijn: De wereldredders luidde het jaar in op onze verjaardag in ons nieuwe locatie in Amstelhoven. Tijdens Vierlentijn kwamen wereldredders, teamleden en supporter in de chique Gelaghkamer samen, alwaar we onze ambities voor de toekomst en dankwoorden voor het heden mochten uitspreken.
 2. MexiCAN: grootste goede daden tour ooit onder de vlag van Terra Tours. Voor idealisten met een werkethos van tomeloze ambitie is het overtreffen van eerdere records een kersje op onze eigen taart. In Mei, op de dag na de halve finale tegen Mexico, startte we met 75 Mexicaanse deelnemers in 4 groepen op goede daden tours door de stad.
 3. Straatwijze(r): Gedurende het jaar leveren we creatieve denkkracht voor projecten van gelijkgezinden. Zo bedachten we voor het Straatpastoraar een aantal plannen, legden deze voor aan Amsterdamse Daklozen, waaruit zij kozen voor “Straatwije(r)”. In dit project werden daklozen gekoppeld aan kersverse gemeenteraadsleden, waarbij zij konden lobbyen voor “de politiek voor de straat”.
 4. Revaluta CC: Productie van de notes&beeldwerken en de start Revaluta Tech Team: De Revaluta Bank maakt zich klaar voor haar openingsjaar in 2015! In 2014 zijn de nieuwe sets ontworpen en geproduceerd door Hazenberg. Ook het Revaluta Tech Team is gestart, met een stel geniale techies om e scancash app te ontwikkelen.
 5. Leergang sociaal ondernemerschap: Om bij te leren, scholen de medewerkers van Terra Futura zich bij, onder andere mocht de directeur een leergang volgen rondom sociaal ondernemerschap aan het ACE.
 6. Dark Dinner Show: Al hebben we zeer veel ervaring met activiteitenprogramma’s die overdag plaats vinden, in 2014 mochten we ons eerste programma in het volledige pikkedonker geven. De MVO managers uit afrika & Europa van KPMG die op bezoek waren in Amsterdam, kregen een bijzondere show met inspirerende plannen hoe het bedrijf de wereld kon redden in blindencafe Ctaste.
 7. Nieuw bestuur: Peergroep of Progress: Na redelijk lang zoeken en mijmeren, hebben we 4 bestuursleden kunnen installeren als de nieuwe kopgroep. Elk bestuurslid heeft een speciale kennis, die hij of zij kan overdragen op de medewerkers, in sessies, coach-gesprekken of vergaderingen.
 8. Soul Clean up: We ontvingen de laatste jaren ongeveer 40 afwijzingsbrieven van fondsen. Een pijnlijke ervaring omdat bijna zonder uitzondering er enthousiasme bleek over onze plannen, maar in geen enkel criterium lijken te passen. Op een gegeven moment zijn we hier, volledig uitgeput van oneerlijke afhankelijkheidsrelaties, teleurstellingen en gemaakte beleefdheid, mee gestopt. Het weggooien van deze brieven is daarom een vrolijke mijlpaal geworden.
 9. Compassieopschool.nl: Compassie op school heeft met “So You Wanna Be Project”, haar eerste pilot sucesvol afgerond, met 7 lessen en een finale rondom compassioneel gedrag in de wijk. Alle leerlingen hebben een certificaat uitgereikt gekregen door het stadsdeel. Het project heeft bijna 1000 euro opgehaald in crowdfunding, en het team wil opschalen naar 4 scholen in 2015.
 10. Laboratorium: Ook de Tools afdeling maakt wel eens projecten voor anderen. Zoals Laboratorium, een project ontwikkeld voor & met Buro Boumeester. Laboratorium is een business strategy tool, waarbij in verschillende spel-modussen de client kan achterhalen wat zijn beste bedrijfsmatige route voor de toekomst zal zijn.
 11. Halloween tour: Terra Tours heeft vrij veel pilottours ontwikkeld en uitgevoerd, maar een Halloween Tour in de schemering was toch wel een van de meest creatieve programma’s. Deelnemers werden na een avondmaal rondgeleid door Amsterdam, en goede daden werden in een angstaanjagend perspectief geschilderd.
 12. Kernwaardentour: Sinds april organiseren we Kernwaarden tours, en zo mochten we er ook een organiseren met daarin de activiteit “accountable accountant award”, waarin deelnemers op de rode loper hun dankwoordje konden uiten voor het ontvangen van een virtuele award, en advies of wijze woorden kon delen voor hun collegae wat zij zouden kunnen doen om ook deze award te winnen.
 13. Groei kernteam: Ons kernteam is opgeschaald van 2 vaste medewerkers, naar 4 vaste medewerkers. Welkom Luuk! Welkom Tariq! Let’s move forward.
 14. Integratie Tech&Tools team.  We startten in 2011 met afdeling “Apps2savetheworld”, maar zelden werden projecten voor goede daden apps goedgekeurd, en nog minder vaak voor een dekkend bedrag. We hebben daarom deze afdeling opgenomen in de Tools afdeling, waarmee alle goede daden apps&sites-projecten onder Tools gaat valllen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *