Geparkeerd Project: iVrijwilliger

iVrijwilliger

iVrijwilliger
Druk? Druk! Tuurlijk. Zou het daarom zijn dat vrijwilligerswerk terugloopt, notabene in het Europese Jaar van de Vrijwilliger? Actieplatform deWereldRedden.nl wil in haar tweede jaar de drempels tot vrijwilligerswerk wegnemen met actie, instructie, informatie en coördinatie via ‘iVrijwilliger’ een project waarin we uitdiepen hoe je een significant gedeelte van je tijd kan inzetten voor een betere wereld. We splitsen dit uit in verschillende categorieën (doelgroepen, achterliggende menselijke behoefte, duur, etc). We zoeken aansluiting met bestaande vrijwilligers en leggen per (type) organisatie vast in interviews en video hoe die werken, welke taken er liggen en wat hun ervaringen zijn. We beschrijven de meest behulpzame manieren om goede doelen, maatschappelijke en sociale instellingen te ondersteunen. We gaan zelf met de billen bloot en werken (in onze vrije tijd) in 12 organisaties om vanuit authenticiteit terug te kunnen koppelen aan onze gebruikers en community wat ‘echt’ helpt, zodat nieuwe vrijwilligers makkelijker instappen. En we bieden partijen onze kennis aan, om ook de aanbodkant te verbeteren in rapportages. Dit alles met 2 sites, nieuwsbrieven, 60 vrijwilligers, 12 actiedagen, en vele videoregistraties en videohandleidingen.
Statusupdate: er worden intentieverklaringen gesmeed met de grootste nationale maatschappelijke organisaties, en gesprekken gevoerd met bijvoorbeeld de vrijwilligerscentrale. We zoeken via o.a. de project aanvraag (met projectplan) partnerships met gemeenten en fondsen te realiseren om dit project mogelijk te maken.

Statusupdate: Na 8 maanden bij meer dan 10 fondsen bot hebben gevangen, en geen enkele manier zien om hier een geloofwaardig commercieel model tegenover te zetten, moet dit project plaats nemen in de ijskast.