4mee App

Door deze app wordt het makkelijk om speciale dagen mee te vieren die belangrijk zijn voor mensen die anders zijn. Want het is interessant en spannend om feestdagen mee te vieren juist van groepen die “toch een beetje anders” lijken.

et deze app kan je vooraf aangeven welke dagen je mee wilt vieren met welke groepen. Op deze dagen krijg je, als je dit aangeeft dat je dit wilt bij instellingen, een gratis berichtje via je smartphone met informatie over de dag, waarom het belangrijk is voor anderen, en hoe je, soms op een grappige manier, de dag mee kan vieren. Deze “4mee” opdrachten en uitleg zijn pas beschikbaar kort voordat de dag aanbreekt, om het spannend te houden! Op deze feestdagen krijg je dan een reminder in je smartphone met een tot dat moment verborgen instructie hoe je de dag mee kan vieren met de ander. Bij de reminder zit ook informatie over waarom die dag belangrijk is voor de anderen, en informatie links voor als je extra benieuwd bent geworden. 4mee, elke week met iedereen!

 

Hoe werkt deze app?

  • Stap 1) download de app
  • Stap 1) scroll door de feestdagen van verschillende groepen
  • Stap 2) tap de reminder van een dag aan. Je bent klaar!
  • Stap 3) ontvang een reminder op deze dag met meevier instructies
  • Stap 4) geef aan of je meeviert, en of je dat wilt delen met anderen

 

We willen een wereld waarin iedereen welkom is voor ieders bijzondere dag, en we door wat uitleg en een uitnodiging tot een kleine bijpassende goede daad, ons weer in kunnen leven hoe het voelt om die Ander te zijn. En te ervaren dat de verschillen, als je dieper kijkt, wellicht wel niet zo groot zijn.

Door de voorbereidende pilot “De WereldKalender” van Terra Team WK die achter ons ligt weten we nu welke visie en boodschap we naar buiten willen dragen. Wat begon als een project dat zou draaien om alleen fotostories, wordt nu persoonlijker en echter. Een groot aantal interviews waarin verschillende mensen, soms vertegenwoordigers van bepaalde groepen mensen, uitleggen waarom zij belang hechten aan elke dag, zoals waar zij over praten. Elke themadag een kort interview met iemand uit de betrokken (religieuze, spirituele, culturele, nationale, of andere minderheids-) groep, die in een vast stramien uitlegt hoe de dag in elkaar zit. De volgorde zou worden:
1) Wat betekent deze dag (waar is de achtergrond van deze dag?)
2) Wat betekent deze dag voor u (voor uw groep, wat doet u op een dag als deze?)
3) Wat kan deze dag voor mij betekenen: Hoe kan je als ‘leek’ deze dag meevieren (in de vorm van een kleine bijpassende goede daad in de gedachte van de achterliggende context van de dag).

Een app dus of per mobiele internet bruikbare site, waarin je dagelijks uitgenodigd word om met elke dag een andere groep iets goed te doen, gerelateerd aan een van de meest menselijke eigenschappen: het vieren van tijd als reflectie op het grotere geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *