Actieplatform deWereldRedden.nl

Over Actieplatform deWereldRedden.nl en haar site.

DeWereldRedden.nl is een actie site met daarop 100 oplossingen voor een betere wereld, in videohandleidingen, geschreven handleidingen, blogs, een community van 1400. Mensen kunnen sociale en duurzame uitdagingen aangaan na het lezen of zien van de mogelijke oplossing. Er worden tevens inhoudelijke campagnes op gevoerd, zoals ‘ecomania’, ‘goede voornemens’, ‘consuminderen’, ‘nietskopen.nl’, ‘eigenlijk’, ‘occupy everything’.

Natuurlijke hulpbronnen raken op, het klimaat verandert, de kloof tussen rijk en arm groeit, dieren worden beestachtig behandeld, en daar dragen wij allemaal aan bij door ons gedrag. Laten we eerlijk zijn: als we zo doorgaan, raken we uiteindelijk in grote problemen. Dan stort de economie in, is er te weinig te eten en drinken, slaan we elkaar de kop in en blijft slechts een klein deel van de mensheid over in treurige omstandigheden. Dus… Daarom is het tijd om de wereld te redden! Daarbij kunnen we niet wachten tot politici of bazen van multinationals in actie komen, die krijgen dagelijks hun kans en grijpen meestal mis. Ook hebben ze lang niet zo veel macht als vaak wordt gedacht. De echte macht… ligt bij ons allemaal. Elk individu heeft een klein stukje wereldmacht gekregen. En dat komt goed uit, want iedereen heeft voor zichzelf een beeld over hoe een betere wereld zou werken, of wat er anders aan is dan aan de wereld van vandaag, of de wereld voor altijd. Het doel van DeWereldRedden.nl is om het gebruik van onze eigen invloed op het tweaken van de aarde en onze maatschappij aan te moedigen. We geloven dat als iedereen in zijn eigen leefwereld rondom zijn eigen ethische gevoel, goede daden doet het onvermijdelijk is dat ondanks alles, de wereld alsnog gered wordt. Actieplatform deWereldRedden.nl is opgericht om mensen te verleiden in hun eigen leefwereld meer goede daden te doen, en om dit te bereiken maken wij Campagnes en Tools.

Wie en wat is Actieplatform DeWereldRedden.nl

Actieplatform DeWereldRedden.nl is een verzamelplek van alle mensen die anderen hopen te verleiden tot goede daden met haar eigen voorbeelden. De online verzamelplek is de website www.dewereldredden.nl waarop videohandleidingen staan die elk individu kan uitvoeren.

Daarnaast plaatsen we er informatieve blogs, leuke actieverhalen, goede ideeen, reacties, wereldreddende liedjes en foto’s op de site, om een veelkleurige groep positief ingestelde individuen te (be)dienen met media, inspiratie en informatie. Actieplatform deWereldRedden.nl wordt gecoordineerd door stichting Terra Futura.

Hoe kan ik ervoor helpen zorgen dat het Actieplatform acties kan blijven uitvoeren.

Om eerlijk te zijn: het blijven ontwikkelen van nieuwe manieren om de wereld te redden heeft voor sommige projecten een financiële drempel bereikt: we hebben geld nodig om dit kosteloos te blijven doen. Hoe kan jij daarbij helpen:

  • Optie 1: Neem een kijkje in onze webshop. Wellicht kunnen we jou interesseren voor een doos vol met Niets! Het kost u slechts 100 euro. Of, als je dat niets vind: koop bij ons een van de laatste boeken van Elena Simons, nu spectaculair duur geprijsd!
  • Optie 2: Wordt partner en doe een project met ons.
  • Optie 3: Wordt materiaal sponsor en geef materialen aan ons. We hebben o.a. een geschikte montagecomputer, flashmics, een bureautafel en camera’s nodig, die allen gesneuveld zijn door een beperkt budget. Je mag natuurlijk ook financieel sponsor worden, en ons in staat te stellen te kopen wat we nodig hebben.
  • Optie 4: Vraag je lidmaatschap aan voor het Genootschap van Weldoeners. Hiervoor ontvang je vele priviliges (gratis workshops, creatieve invloed, een speciale video over een onderwerp naar jouw keuze, contact met ons), maar het kost je ook een flinke duit! Waarmee we vervolgens weer de wereld mee gaan redden.
  • Optie 5: Bied je diensten of je producten aan. Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar een drukker die onze drukkosten wil drukken.
  • Optie 6: Geef ons een tip waar we mee aan de slag kunnen! We zijn op zoek naar opdrachten, samenwerkingen, fondsen, sponsors, eigenlijk alles wat het risico heeft om wereldreddende daden te faciliteren, of de financiële middelen te genereren om onze acties in stand te houden.

Het boek: Alle grote wereldproblemen en hun oplossingen

Over het boek van deWereldRedden.nl]Het boek van deWereldRedden.nl, geschreven door Maatschappelijk Uitvindster Elena Simons

Het gaat de verkeerde kant op met de wereld, maar dat is geen reden om het erbij te laten zitten. Integendeel! Elena Simons toont op heldere wijze hoe de grote wereldproblemen (milieuvervuiling, armoede, oorlog en ziekte) met elkaar samenhangen en hoe ze te verhelpen zijn. Maar dat kan alleen als genoeg mensen enthousiast worden en aan de slag gaan. Elk individu en elk bedrijf, elke uitvinding kan de wereld immers beter maken. Waar liggen de kansen? Dit kleurrijke boek, vol vrolijke voorstellen, tips en wetenswaardigheden, gaat de wereldproblemen dapper te lijf.

Het is tijd om in beweging te komen: WORD EEN WERELDVERBETERAAR. DOE MEE!

Over de auteur

Elena Simons (1977) is maatschappelijk uitvinder. Als student toog ze al met uitkeringsgerechtigden naar Bloemendaal om de rijken te bedanken voor belastinggeld, en bracht de Bijenkorf in verwarring door er met vrienden een partij goede spullen uit het huisvuil op het schap te leggen. Veel bekendheid kreeg ze met haar boek Pret met moslims, dat juichend werd ontvangen. Tegenwoordig is ze creatief leider van Wonder, een stichting die plezier maakt met de samenleving. Zie ook www.wonder.nl

De pers over Pret met moslims:
‘een briljant en provocerend knip-, kijk- en bladerboek’ HP/De Tijd
‘je lacht jezelf een breuk, maar de spot drijven met moslims doet ze niet. […] Naast grappig en oprecht is het boekje briljant vorm-gegeven.’ Hallal

Koop het boek

 

Alle grote wereldproblemen en hun oplossingen – Doe mee! was vanaf 26 oktober 2007 verkrijgbaar bij de betere boekhandel. Wij hebben bijna alle restanten opgekocht, en bieden deze in de verkoop aan. Voor een bijzondere prijs natuurlijk, zodat we er genoeg geld aan overhouden om wereldreddende activiteiten te organiseren.

Het boek is tot stand gekomen dankzij de steun van NCDO (Nationale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling), het WNF (Wereld Natuur Fonds), KPMG en de Triodos Bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *