Mirakel Mini filmfestival

Om discussies aan te zwengelen organiseren we mini film festivals en premieres met onze eigen producties. Aansluitend volgt een kort debat of brainstorm waarin nieuwe wegen worden verkent voor globale solidariteit, eigengereid heldendom en nieuwe manieren om inzicht te creëren.

 

 

Mini Filmfestival

De eerste premiere van de documentaire ‘de Situatie van ongedocumenteerden in Nederland’, was in de Nieuwe Liefde te Amsterdam tijdens het event ‘de (dis)balans opmaken’, en had perfecte startpunt bij dit congres rondom de illegaliteit. (xx plaatje) Hier waren 70 deelnemers, waarbij ook wereldredder Kris Vergote die de film maakte op podium zijn boodschap mocht verkondigen. Er is een rapportage video van de dag online, en de teasers van de docu´s zijn hieronder te zien.

De Mirakel Mini Cinema is een mobiele filmpresentatie, met 250 entreetickets en 6 posters en een bios-loket waarbij enkele videoproducties van deWereldRedden.nl aan een beperkt publiek worden vertoond en na elke film er een discussie of vraaggesprek is met een gespreksleider. We hebben de Mirakel Mini Cinema meerdere malen uitgevoerd, onder andere met enkele tientallen deelnemers bij ons Hof der Mirakels. Op aanvraag kan de Mirakel Mini Cinema ook gebruikt worden tijdens een event of actie om diepte en discussie te geven aan het moment.Wereldredder Kris tijdens de eerste Mini Mirakel Cinema Premiere

 

Teaser: Een nieuwe richting Deze video is gemaakt met het idee dat wij gewone mensen eigenlijk het minder eens zijn met oneerlijke dingen, zoals kinderarbeid. Als we er over nadenken zijn er ook vele mogelijkheden om aan de beslissers hierover feedback te geven. Met een thumbs up, of een thumbs down bijvoorbeeld. Op kan je meer lezen over de uitleg van onze actie: Thumbs up or Thumbs down.
Teaser: Tres Arboles

Deze video is gemaakt als voorloper op een heldenserie van wereldredders die op hun eigen wijze de wereld redden

Teaser: Goede Voornemens

De Goede Voornemens campagne had als aanleiding om zoveel mogelijk goede voornemens te verspreiden. Aangezien 30% van alle goede voornemens worden uitgevoerd bieden we een bijzonder keuzemoment aan met suggesties voor acties voor ontwikkelingshulp, sociale interactie in de buurt of ecologische modernisering.

Teaser:De situatie van ongedocumenteerden

Meer informatie over deze video en haar premiere kunt u lezen op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *