Compassieopschool.nl – So You Wanna Be Project

Compassie op school collage deel 1

Compassie Op School

Compassie is open staan voor de ander, het brengen van een glimlach op iemands gezicht, goed zorgen voor mens en natuur en realiseren dat de wereld groter is dan alleen je zelf. Compassie is ook zelfcompassie, goed zorgen voor je eigen lijf en geest zodat je er weer tegen aan kunt. Om goed te kunnen doen.


Wat is Compassie Op School?

Compassie op school is een alliantie van Terra Futura  & Maak Het Waar. Het bestaat uit diverse activiteitenprogramma’s waarin de deelnemers ludieke en positieve acties voor een betere wereld uitvoeren.

Onze programma’s passen goed bij vakken zoals Maatschappijleer en CKV in het Voortgezet Onderwijs en hebben raakvlakken met de kerndoelen van Mens & Maatschappij, Mens & Natuur en Kunst & Cultuur.  Binnen het Primair Onderwijs is het programma passend bij de kerndoelen van Mens & Samenleving en Kunstzinnige oriëntatie. Kijk op onze kerndoelen pagina voor de beschrijving. De programma’s kunnen aangepast worden om meer aan te sluiten bij een van deze kerndoelen of vakken.

Compassie op school staat open voor een eigen visie op ons aanbod en maatwerk. Er kan in overleg specifiek op de behoefte van jullie school een programma samengesteld worden met meer aandacht voor de thema’s die binnen jullie school aan de orde komen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de contactpersonen van Compassie op school.


Ons aanbod:

Hieronder opgetekend als lijst, met korte beschrijving, en links naar de eventuele aanvullende informatiepagina.

So You Wanna Be Project is een serie lessen en opdrachten voor scholieren op de middelbare school om in de voetstappen te treden van inspirerende voorbeelden. Het traject bestaat uit een aantal dagdelen, uitmondend in een showcase van de leerlingen als “finale”.

Leraren Teambuilding activiteit, als “Lerarenuitje” nemen we de medewerkers van een school mee naar Amsterdam, om daar als teambuild activiteit, een ludiek programma rondom maatschappelijk positieve acties te doorlopen, waarbij men ook zelf de handen uit de mouwen mag steken voor een betere wereld.

Maatschappelijke stages voor leerlingen die compassie in hun school, of lokale buurt, willen utbouwenorganiseren we voor specifieke groepen en individuele deelnemers.

Muziekevent, een “concert4compassion”, in de middag of avond met optredens rondom compassie. Compassie op school organiseert het event, de optredens naar aanleiding van een intake gesprek, pitch en overleg.

Workshop, een rapworkshop waarbij leerlingen, onder begeleiding van echte rappers, een lied schrijven en maken met hun eigen teksten rondom het thema. De workshops worden begeleid door Tariq, bekend geworden als “de millenniumdoelstellingenrapper”.

Schoolreisje of thema-activiteit, de compassietour gaan uw leerlingen actief aan de slag met diverse positieve acties in Amsterdam binnen een cultureel kader, maar mocht reizen lastig zijn dan kan het ook binnen de muren van uw school. De Compassietours zijn er op gericht om inspiratie voor een gedragsverandering of gedragsversterking te geven die ten goede komt van mens en maatschappij. Het past daarom precies in de nieuwe tijdsgeest.

 


Kiezen voor een activiteit bij Compassie op school is:

  • Een unieke invulling van een buitenschoolse of binnenschoolse activiteit.
  • Onder begeleiding van een kundige educator die de leerlingen weet uit te dagen.
  • Met uw school bijdragen aan een mooiere, socialere, groenere en duurzamere wereld.
  • Past binnen de kerndoelen van VO en PO en de huidige tijdsgeest.
  • Niet duur en aan te passen naar de wensen van uw school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *