Top 50 van opdrachtgevers, sponsors en partners

Bedankt vrienden, gelijkgestemden en mogelijkmakers. Elke dag bouwen wij verder met wat jullie in ons investeren, of investeerden. Qua geld, qua liefde of qua kracht. Hiervoor bedanken wij specifiek de volgende organisaties, zonder wie ‘DWR’ niet had bestaan, en zonder dat ook geen Actieplatform deWereldRedden.nl of Stichting Terra Futura heeft kunnen broeden en groeien tot de huidige kweekvijver voor wereldreddende oplossingen. De belangrijkste donateurs en financiele supporters waren in 2012-2013: K&W, W.J.O De Vries fonds (middels Ars Donandi), Projecten in Nederland (middels KNR), het anoniem te blijven “oude vriend fonds“, ID&T (middels filantroop Duncan) en mevrouw YDR. Zonder hen hadden wij geen vleugels gehad om onze koers op uit te slaan, geen nest om ons groeiende schare een thuishaven te geven en geen brood om verkenningsvluchten te maken. Terra Futura is hen allen dankbaar op een manier die geen webpagina kan beschrijven, en werkt daarom hard om haar sponsors trotser te maken op hun investering dan hun reeds hooggespannen verwachtingen.

Naast financiele partners zijn we ook dankbaar voor samen te hebben mogen werken met de Nationale Spoorwegen, Drukkerij Hazenberg, Tours & Tickets, Uitjes.nl, Wonder, Zinweb, PGGM, Oxfam Novib – Doeners.net, Oikos, Stichting Present, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Oost, Dance4life, 1000 drawings, Occupy Amsterdam (en de wereldwijde 99% beweging) Plukjemomenten, Amsterdam Marketing (ATCB), V-link, SVJ, Movisie, Keep it Clean Day, Sterk, ESN & ISN, Viva Las Vegas, Artsen Zonder Grenzen, Stadsverlichting, Piratenpartij, Qoin, Myraa Illustrations, Voedselbank, Yellow Bike, We Tap Water, Anonymous, Serve The City, Stoere Vrouwen, Blijbedrijf, Rank a Brand, FNS, Stayokay, Triptrotting, Gidsy.

Deze lijst met partners is in realiteit veel langer, als uw organisatie er per ongeluk niet bij staat, neem contact op met info@terrafutura.nl.

Projecten in Nederland – KNR

De KNR heeft zowel deWereldRedden.nl in 2009 als Terra Tours in 2013 ondersteund. Wij zijn heel erg dankbaar voor hun steun op cruciale momenten.

W.J.O. de vries Fonds

Het W.J.O. de Vries fonds heeft via Ars Donandi Terra Tours en deWereldRedden.nl ondersteund met een belangrijke donatie.

Digitale Pioniers

De bouw van DeWereldRedden.nl en de eerste paar filmpjes zijn mogelijk gemaakt dankzij de Digitale Pioniers, een programma van Nederland Kennisland. De regeling geeft financiële en organisatorische ondersteuning aan innovatieve internetinitiatieven van kleinschalige maatschappelijke organisaties. Daarnaast hebben zij in de Digitale Pioniers Academie ons alles geleerd wat we mochten weten om ons van start te laten gaan.

NCDO

NCDO ondersteunde Actieplatform deWereldRedden.nl met een significante bijdrage aan het benodigde budget. Zij heeft met haar bijdrage het mede financieel mogelijk gemaakt dat er 13.000 goede daden uitgevoerd werden, er hierbij zo’n 30.000 tools voor een betere wereld verspreid werden, er 1 miljoen blogpagina’s gelezen zijn over wat je kan zelf kan doen om de wereld te redden.

Kerk&Wereld

Kerk en Wereld ondersteunde als tweede significante sponsor ons belangrijkste project deWereldRedden.nl, en kozen ons ook tot de winnaar van de Jongerenprijs 2009, en steunde ons voor de derde keer met Tourist Save The World. Hiermee maakte zij wel het zowel ontstaan van Terra Futura als de eerste termijn van actieplatform deWereldRedden.nl voor een belangrijk deel mogelijk.

Wonder

Wonder heeft ons bij het wasdom van deWereldRedden.nl ons enorm geholpen en toegestaan dat ons geesteskind binnen haar organisatie verder mocht groeien. Specifieke dank gaat hierbij uit aan Maatschappelijk uitvinder Elena Simons en Wonderchoreograaf Sabine Linz.

Pekoenja

Pekoenja ondersteunde ons project Tourist Save The World – on Skates in de materiaalkosten, waarbij we in samenwerking met FNS een goede daden skatetour opzetten voor ongeveer 60 skaters.

Maria Stroot Fonds

Het Maria Stroot Fonds heeft ons ondersteund met een financiele bijdrage om Tourist Save The World op te starten. Het Maria Stroot Fonds steunt kleinschalige projecten in alle delen van de wereld, die om enige reden niet zo gemakkelijk bij de grote fondsen terecht kunnen.

Stichting Rotterdam

Stichting Rotterdam heeft met haar bijdrage Actieplatform deWereldRedden.nl ondersteund maar ook haar zusterproject de Wereld Kalender (ism PJA) mogelijk gemaakt. Een aantal spirituele onderwerpen en contact met spirituele groepen zijn ontwikkeld uit enthousiasme over onze sponsor.

PJA

De PJA is een organisatie die zich inzet voor een leefbare stad, waar mensen omzien naar elkaar. De aandacht van de PJA gaat in het bijzonder uit naar mensen die in de problemen zitten, vanwege bijvoorbeeld geldgebrek, ziekte, verslaving, isolement, dakloosheid of hun verblijfsstatus. PJA hielp ons met de ontwikkeling van de Wereldkalender, en gaf ons een nieuwe thuishaven in 2014.

Forum Democratische Ontwikkeling

Het Forum voor Democratische Ontwikkeling is een onafhankelijke stichting die in november 1999 door de toenmalig minister van Binnenlandse Zaken is opgericht. Doel van het FDO is het bevorderen van de belangstelling voor en de betrokkenheid bij de democratie en rechtsstaat. De betrokkenheid van de individuele burger staat daarbij centraal.

Gelukkigste Wijk van Nederland

Het project de Gelukkigste Wijk van Nederland is gestart in Amersfoort maar heeft tot doelstelling in meerdere wijken het algeheel geluksniveau te laten stijgen. Actieplatform deWereldRedden.nl werken al jaren spiritueel samen met hen en hebben de OV Chillkaart als gezamelijk project ondernomen.

Ikkominactie.nl

De website ikkominactie.nl is gestart door Bonny Vrielink, en wij staan als partner pal achter dit initiatief dat geheel complementair is met ons eigen actieplatform. Het doel van ikkominactie is om mensen in beweging te zetten door het aanbieden van kleinschalige goede daden acties van verschillende aanbieders. Net als DWR, en sinds 2011 besloten we dat ikkominactie.nl op lange termijn effectiever zou zijn dan deWereldRedden.nl qua handleidingen aanbod, en is de inhoudelijke koers voor ons eigen platform hierop aangepast.

Treemagotchi 1.0, 2.0 en T@S

Treemagotchi is een ronduit briljante gadget gecreeerd door Kairos Tools o.l.v. Egon de Bruin & Moniek Zeegers. Met Treemagotchi kan je een virtuele boom met bijbehorende kabouter voeden door tweewekelijkse duurzame daden te doen.

Hogescholen en universiteiten van Nederland

In verschillende projecten en vormen van samenwerking hebben studenten vanuit verschillende schoolinstellingen bijgedragen aan de overkoepelende organisatie in 35 projectgroepen van 2008-2012. Onze partnerschappen waren hierin met leraren en projectgroepen uit onder andere Fontys Tilburg, Inholland pedagogiek, Inholland Honours, HVA IAM, HVA CMV Amsterdam & Utrecht, het Mediacollege van Amsterdam en Inholland Diemen.

Sioc

Verschillende fondsen hebben ons bijdragen gegeven voor onze wereldreddende activiteiten. In ruil hiervoor hebben we een grotere focus gelegd op acties die je in de buurt kan doen, het ontwikkelien van compassietools en een focus op medemenselijkheid.

Action This Day

Joost van der Schee van Action This Day (betrokken bij het project via de Digitale Pioniers) heeft dit project gesponsord door onze eerste website te bouwen en als technische guru onze ontwikkeling te sturen.

Stichting Verbeter de Wereld

Stichting Verbeter de Wereld organiseert 2x per jaar een Traineeship voor Wereldverbeteraars: een broedplaats voor nieuwe ideen die de wereld beter maken. We maken videohandleiding over hun beste projecten om het effect van hun deelnemers te vermenigvuldigen en volgden de traineeship ook zelf. Verbeter de Wereld wordt gevormd door professionals die zich vrijwillig inzetten om de wereld eerlijker, mooier en blijer te maken! Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *