Leonies Paradijstuin: Doe mee, want dit is leuk!

INFO OVER DE TUIN

WAT IS LEONIES PARADIJSTUIN?

Leonies Paradijstuin is een bijzondere eetbare tuin in de wijk “Brabant Park” in Breda die is opgericht om kinderen en volwassenen de mogelijkheid te geven om buiten in de natuur te zijn, te leren en te spelen, te vergaderen, te genieten en koken in onze eigen stad.

WAAR IS LEONIES PARADIJSTUIN?

Leonies Paradijstuin zit tussen voetbalveld PCP en Centrum de Leystroom. Ik ben ook op Google Maps te vinden.

VOOR WIE IS LEONIES PARADIJSTUIN?

Leonies Paradijstuin is er voor alle buurtbewoners, lokale scholen, verenigingen, initiatieven, kinderen en senioren uit de wijk. Ook ben ik bezig met de realisatie voor een rolstoelpad. En wil ik m’n tuin toegankelijk maken voor andere doelgroepen.

WAT GEBEURT ER OP LEONIES PARADIJSTUIN?

Er worden workshops op de Paradijstuin georganiseerd rondom tuinieren en milieu educatie. Er kan vuur worden gemaakt en gekookt, er kunnen mensen samenkomen zoals vergaderen of samen koffie drinken, spelen, ontdekken, er is een grasveld voor gezellig samenzijn of kleine sportclubjes en er zijn hangmatten en zonnige zitplekken. Kortom er is veel mogelijk. Ik organiseer zelf activiteiten, maar ik bied mijn plek ook aan. Heb je een leuk idee, neem dan contact met mij op.

HOE KAN JE DE PARADIJSTUIN STEUNEN?
  • Je kan Leonies Paradijstuin financieel steunen door een donatie over te maken naar IBAN: NL09TRIO0390487635 op naam: Stichting Terra Futura
  • Je kan de tuin steunen met materialen die je aanbied voor gebruik. Ik ben erg blij met houtsnippers, boomstammen, haardhout, gereedschap enz. Neem wel even eerst contact op.
  • Ook kan je jezelf als vrijwilliger aanbieden, voor ondersteuning bij de workshops, of andere praktische zaken.
RONDLEIDING
OVER LEONIE
picsart_09-21-108523220006634078236.jpg

Hallo, ik ben Leonie de Paradijsvogel, 38 jaar, kunstenares en ik ben in 2006 afgestudeerd aan Kunstacademie St. Joost. Ik heb van 2014 tm 2020 mijn Paradijstuin bij “Buurttuin Breda” in de wijk ” De Hoge Vught” gehad. En sinds 2020 ben ik met mijn Paradijstuin onderdeel van de buurttuin ” De Brabantse Keukentuin” in de wijk Brabant Park.

Mijn eetbare permacultuur-tuin is vrolijk, gezellig en buiten de gebaande paden van hoe men zegt dat het moet. Want er kan zoveel meer dan je denkt, als je maar wil en als je maar weet hoe je dromen moet.

Ik nodig mensen uit de wijk uit op mijn tuin om workshops te volgen en aan activiteiten deel te nemen om op een laagdrempelige manier in aanraking te komen met duurzaamheid, recycling, tuinieren, te praten over dromen, tot jezelf komen, genieten van de natuur en gewoon even buurten voor een praatje. Of kom lekker samen spelen, of een kampvuur maken, terwijl we ondertussen frambozen in ons mond stoppen….

FOTOS

NEEM CONTACT OP MET LEONIE

Een bericht achterlaten is mogelijk via email: leonieruissen@gmail.com, via de facebookpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *