Mijlpalen 2015

2015 was een jaar waarin we definitief verhuisden naar “TerraX” op de Spuistraat 47a, sommige projecten tot grote bloei kwamen, en andere schepen rustig bleven dobberen in de haven. Dit was ook het jaar van de terugkeer naar een “Light-weight & Mobile” project-organisatie structuur, om de wereldredders van Terra Futura iets meer lucht te geven en onze teams flexibel uit te kunnen breiden. We behaalden met 12 projecten een resultaat (voorlopig) van 14.835 goede daden gerealiseerd of goede daden tools verspreid.

 

1. Wijkacademie tools
Na Wijkacademie Oost gaan ook drie andere wijkacademies aan de slag met de VIP Gastenlijsten, een van de eerste “opvoedtools” die Terra ooit maakte. Er zijn dit jaar 2800 in productie gegaan, nadat 500 stuks in pilots werden ingezet. Bijdragend aan het organisatieresultaat: Het aantal in productie gebrachte tools.

2. gameCHANGER workshops
Een nieuw type workshop dat we aanbieden is de gameCHANGER workshops, waarin verhalen uit het verld worden gecombineerd met visionaire inzichten en prikkelende uitdagingen, af te sluiten met een gratis tool of tour vanuit de Terra fabriek. Bijdragend aan het organisatieresultaat: het aantal deelnemers van de workshop.

3. We killed many darlings. And got one more.
Ow yeah. Maar niet allemaal! Een aantal semi-nuttige maar schone zaken zijn gelukkig nog steeds live. Zoals de consumindershop Nietskopen.nl die zijn 5 jarige jubileum verdiend. Of de gadgetwijzer, die nog steeds mensen mag frustreren. Maar we hebben ook tabee gezegd tegen een aantal dromen en pilots, als ivrijwilliger of tstw-worldwide. En… volgend jaar zal de compassiewijzer wellicht ook niet overleven. Het… hoort er helaas gewoon bij. Daarentegen hebben we wel een nieuwe darling erbij gekregen: de ikkominactie.nl android app Bijdragend aan het organisatieresultaat: het gemiddelde tussen het maximale aantal en minimale aantal installs van de app.

4. Rituelen Reminder Randomizer tool
De rituelen Reminder Randomizer Tool is een project om lifestyle te injecteren met rituelen rondom betekenisgeving en zelfversterking. Gebaseerd op psychologische principes, cocreatie met de doelgroep en zonder religieuze signatuur. Bijdragend aan het organisatieresultaat: formule van online gebruik & type van gebruik maal het reeele gebruik voor het uitvoeren van rituelen in de tool.

5. Driven Nederland
Driven is een project rondom Eigentijdse rituelen voor alledaags gebruik om de generatie 19-39, open source spiritualiteit voor practische toepassingen te bieden. De avonden zijn worden bezocht door 2x zoveel personen als gepland en zijn een groot succes. Dit willen we doorzetten met 16 sessies in 2016! Bijdragend aan het organisatieresultaat: het aantal deelnemers op Driven Events & Session, min de workshopgevers.

6. Terra Tours
Terra Tours heeft meerdere tours dit jaar georganiseerd, zowel voor bedrijven als voor reguliere groepen deelnemers. Vele nieuwe acties zijn ook uitgeprobeerd, met de Flashbubble en cHupHupcakes als nieuwe favorieten op spectrum van goede daden activiteiten. Bijdragend aan het organisatieresultaat: het aantal deelnemers evenals het aantal uitgevoerde acties die als groepsresultaat werd uitgevoerd.

7. 4mee
De 4mee app wil graag groeien, en wordt inhoudelijk verversd. Bijdragend aan het organisatieresultaat: het aantal installs, of specifieker: het gemiddelde tussen de boven en ondermarge van het aantal installs.

8. Compassie op School
We doen reeds anderhalf jaar niet-succesvolle aanvragen voor budget voor pilots, nieuwe projecten en een compassiekaravaan langs de compassionate cities. Dit proces van heel veel tijd verliezen door aanvragen te moeten doen, hoort bij onze branche, maar: Tips voor financiering zijn erg welkom! Bijdragend aan het organisatieresultaat: er zijn dit jaar geen concrete, meetbare resultaten te verifieren bij dit project.

9. Revaluta Bank
De revaluta Bank heeft een nieuwe developer. Geinspireerd door het Emotive programma, hebben we een edu-tripod gemaakt met een Nederlandse code-leraar, een Keniaanse programmeur-apprentice en een bank (wij) die snakken naar zijn social banking app. Bijdragend aan het organisatieresultaat: er zijn een flink aantal acties geweest waarin REvaluta een rol speelde, en daarnaast hebben we ook tools verspreid,met bewuste intentie en uitleg, maar zonder gecoordineerde manifestatie of georganiseerde actie, een deel hiervan wordt meegerekend.

10. Youth Influencing the Agenda
Voor het project Youth Influencing the Agenda, is Team catapult, als politieke actiegroep gevormd, en zij heeft het Utrechtse Youth Manifesto opgesteld, en aangeboden aan de raad. Tevens is zij actief in het vormgeven van democratische city-pages voor politiek bewuste twintigers en dertigers. Bijdragend aan het organisatieresultaat: De Manifesto’s die verspreid zijn en de tshirts worden gerekend tot tools.

11. Inspraakmoeilijkheden
Tevens zijn 10 conceptvoorstellen ontwikkeld en worden overwogen om inspraakmoeilijkheden voor jongeren te verminderen. En worden masterclasses gegeven over het Youth Manifesto. Bijdragend aan het organisatieresultaat: elk voorstel wordt gezien als 1 tool.

12. Ikkominactie.nl
Ikkominactie.nl treedt toe bij Terra Futura, haar website en app zal voortaan onder Terra Futura’s beheer staan, met de oprichtster Bonny als ambassadrice voor het leven. Stichting ikkominactie.nl zal hierdoor kunnen verdwijnen, of “ingemerged worden”. Bijdragend aan het organisatieresultaat: het aantal geregistreerde acties, min een schatting van het aantal spamreacties, botreacties en niet-oprechte reacties.

In dank voor alle resultaten die we dit jaar mochten behalen voor de wereld, delen we een van de meest indrukwekkende tools die NIET door Terra Futura gemaakt is, maar veel zegt over waar wij vandaan komen, en wat wij doen. De video is met goedkeuring van de artiesten Dorus van Lieshout en Marthijs Westhuis ge-embed op deze site. Voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *