Mijlpalen 2009

In 2009 bracht we “DWR” online: Een online actieplatform met instructievideohandleidingen voor wereldreddende uitdagingen, die mensen konden uitvoeren. Het was een vliegende start, en al snel deden we meer; Burgerguru workshops, bio-logische Kroegentochten, Groene Veilingen, Wereldred wedstrijden, alles kon, als we de wereld er maar mee konden redden. 6000 daden was ons eerste doel….Dat leek ons vrij hoog, maar we hadden de aanloop onderschat.

 1. Dewereldredden.nlEen actieplatform voor wereldredders met blogs, ideeen, 100+ doe- en videohandleidingen voor wereldreddende acties
 1. Bio-Logische Kroegentocht & Bio stap map: Bio bier? Fair trade wijn? Goed dat het verkocht wordt! Zouden we ervoor kunnen zorgen dat we dat ook overal kunnen drinken?
 1. Burger Guru Workshop: De burger is genadeloos slim. Nu nog de vorm om de wijsheid over te hevelen naar de gemeente. En een gemeente die daarvoor openstaat.
 1. Fair van je bed showWereldsimulatiespel waarin vals spel vanzelfsprekend lijkt. Want hoe we met elkaar omgaan in onze wereld is geen fair van je bed show.
 1. Groene VeilingDynamische veiling met veilingmeester waarbij men op groene prijzen bied middels de belofte voor het doen van besparende of  goede daden ipv euro’s.
 1. Wereldreddend stempelblok (werktitel)Je eigen headlines creeeren? De guerilla Pers laat zijn duurzame vragen en kreten na op de gratis kranten
 1. Lezingen:15-90 minuten intens gespreek over welk onderwerp dan ook, met een link aan onze thema’s.
 1. Stoomcursus wereldredderij Workshop1 uur. 10-30 deelnemers. Go!
 1. Wereldred Wedstrijd ™: Teams die tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk wereld te redden aan de hand van 15 uitdagende opdrachten.
 1. Podium der belofteKlim op het podium der belofte en beloof voor publiek en voor de camera een grote verandering. De 50 beloftes vermaken we met wat artistiek vernuft, tot een openbaar kunstwerk.
 1. Doorgeefbloemen: Hoe elke stapel bloemen kan een stromend liefheidsoffensief worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *