Mijlpalen 2010

Al waren we al sinds 2008 actief, Valentijnsdag 2010 was de geboortedag van Terra Futura, en we barstten gelijk los in volle kracht. Met cruciale koningsnummers als Consumindershop Nietskopen.nl, de wereldreddende strippenkaart, Doe Iets, het Compassiekompas en natuurlijk, Snoods Plan en ons meest rare actie ooit: de Demonstratie tegen alles en iedereen. Rock on!

 

 1. Dewereldredden.nlEen actieplatform voor wereldredders met blogs, ideeen, 100+ doe- en videohandleidingen voor wereldreddende acties
 1. Wereldreddende stempelautomaatPublieksactie met wereldreddende strippenkaarten en conducteurs die elke daad die uitgevoerd wordt door deelnemers af kunnen stempelen.
 1. Goed Nieuws LezerNieuws is niet meer een overload van negativiteit, als je zelf het betere nieuws luidkeelser publiekelijk voorleest aan iedereen die het wil horen.
 1.  Demonstratie voor Alles en IedereenWaarom egoistisch demonstreren voor ons eigen onderwerp, als we tegelijkertijd kunnen marcheren voor alles wat voorbijgangers belangrijk vinden! Wij demonstreerden op de dam tegen/voor Alles en Iedereen.
 1.  Consumindershop Nietskopen.nlConsuminder Webshop met 10 producten zoals “Niets”, “geendagsvlieg”, “BuyCut” en “Nietmeer” die een actie impliceert om het persoonlijk grondstoffengebruik verminderen.
 1.  Snoods PlanWilde plannen. Weken voorbereiding. Duisternis. Bijeenkomst teams. Uitvoering.
 1.  Wereldreddende strippenkaart ™: Tool in 4 variaties met 15 goede daden op elke ‘strip’ die je kan uitvoeren terwijl je op het OV wacht
 1.  Doe Iets Live ™: Het goede dadenspel is een uitdagingentocht met vrienden, waarbij de winnaar via goede daden de meeste slechte eigenschappen van je zelfverkozen avatar compenseren.
 1.  Groene Biechtstoel ™: Biecht uw duurzame zondes op bij de groene priester. Absolutie is te verdienen met een groene daad die je direct kan uitvoeren.
 1.  Goede Doelen BarElk drankje aan de Goede Doelen Bar wordt betaald met een gift aan een goed doel. Welk doel, en hoe hoog de ‘rekening’ is bepaald men zelf.
 1.  Recycle KunstwerkElke deelnemer neemt een stuk zwerfafval voor een groot doek en maakt daarmee samen community art
 1.  Compassie KompasDe route naar Kompassie, de kern van menselijk bestaan, is te ontdekken met het compassiekompas. In 8 windrichtingen naar een compassiedaad. Oost-west?
 1.  GelukstombolaEen schattige windmolen als “rad van fortuin” waarop 6 categorieën stonden met opdrachten voor de creatie van geluk bij jezelf of anderen. Als de draaier deze categorie kreeg, kreeg hij de kans om een bijpassende kleine gelukopwekkende activiteit of opdracht te doen.
 1.  Start CaminoEen digitaal universum voor verhalen over hoe pilgrimages de mens verandert.
 1.  Fair Trade contract: Een over-officeel zelf in te vinken aankoop contract, voor enkele of alle Fair Trade producten die je nog NOOIT kocht.
 1.  De Wereld KalenderPreview Website met hyves app om de essentie van elke speciale dag (spiritueel, cultureel, globaal of nationaal) te vieren zoals beleefd door de Ander. Iedereen is welkom om mee te delen en handelen in het ‘feest’ van elke andere groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *