Mijlpalen 2011

In het supercreatieve jaar 2011 schoot Terra Futura alle kanten op, de wereldredders broedden we aan de lopende band nieuwe wereldreddende tools uit, pilgrimsplatform, cinema shows, ontwikkelingshulp-twister, en we voerden campagnes over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Tomeloos, grenzeloos en…. erg wereldreddend allemaal.

 

 1. Goede Boodschap Lijst…. 1 uur later,  bij de borrel, wist iedereen dat elk persoon met een groene of een blauwe duim, of vieze servetjes, iets belangrijks gingen doen voor aarde of medemenselijkheid.
 1. Rad van Goede VoornemensKom langs bij de stand, kies een van de 60 mogelijke beloftes voor positieve actie en proef de consequenties er direct van na het draaien van het Rad van goede voornemens.
 1. Goede Voornemens Ads: Wereldredders on the loose; AH heeft nog nooit zoveel goede voornemens gratis aangeboden via hun advertentieborden
 1. De GadgetwijzerQuizspelletje voor Duurzame technologica. Want kennis & winst met in achtneming van duurzaamheid is de enig toegestane commercie van de toekomst.
 1. Goed Nieuws LezerNieuws is niet meer een overload van negativiteit, als je zelf het betere nieuws luidkeelser publiekelijk voorleest aan iedereen die het wil horen.
 1. Belgians Save The World: Audiotoureen stadskaart met 20 Audiopunten met daarbij een audiotracklist waarbij elke opname gemaakt is door toeristen en voor toeristen met daarin beschrijvingen van wereldreddende daden die een toerist kan doen op die specifieke plek.
 1. RedentwisterTwister met een keuze voor een rode, gele of groene stip. Want over de wereld valt WEL te twist(er)en.
 1. Mirakel Mini CinemaDisussiecinema ingredienten: 1 ruimte, 5 zelfgemaakte mini-Docu’s, 1 gespreksleider & interessante discussies.
 1. DuimcollaboIk ben het hier heel erg mee eens, en zet mijn vingerafdruk als handtekening. En….Ik ook. En ik ook. En ik ook. En ik ook.
 1. SolidariteitskunstwerkNiemand, nee niemand is ‘ongewenst’ of ‘illegaal’ in mijn trotse Nederland. En toon dit door mee te schilderen aan hun solidariteitskunstwerk
 1. NieuwsgierigheidsgadgetInteractieve conferentie elementen om mensen te begeleiden naar wat ze daar daadwerkelijk interessant vinden
 1. Occupy Everything:  Campagne rondom de strijd voor eenheid via social media, website en activiteiten op de frontlinie van de 99% beweging.
 1. Start CaminoEen digitaal universum voor verhalen over hoe pilgrimages de mens verandert.
 1. Fair Trade contract: Een over-officeel zelf in te vinken aankoop contract, voor enkele of alle Fair Trade producten die je nog NOOIT kocht.
 1. Tourist Save The World: Try Out:  Op duurzaamheidsdag 11-11-11 zwermen groepen deelnemers vanaf Astoria gebouw in Amsterdam uit om in 1 dag tientallen goede daden te doen, zoals senioren in het verzorgingstehuis manicures geven.
 1. DekoolonisatieActiesite om de Dekoolonisten actiegroep te ondersteunen die strijden voor een kolencentrale vrij Nederland.
 1. Campagne Consuminderen: Want besparen kan best leuk zijn
 1. Campagne Ecomania: Eco-gadgets zijn de toekomst
 1. Campagne Goede voornemens en goede vernemens: Want we zitten allemaal wel te wachten op beter nieuws, en betere intenties.
 1. Campagne Eigenlijk: Want eigenlijk heft iedereen wel een mening over hoe we met elkaar om moeten gaan in globale solidariteit
 1. Campagne Nietskopen campagne: Want als overconsumptie onze menselijk beschaving ten einde zal brengen, is nietskopen de ethischer keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *