Mijlpalen 2013

Onze top 10 behaalde mijlpalen van 2013 is een bijzondere mix van gebouwde Apps, bloeiende Tour activiteiten, EU expansie, shops en valuta creatie. Een jaar van transitie naar sociaal ondernemerschap, waarin tomeloze werk-drift, idealisme, liefde en passie centraal bleven staan.

  1. Wereld Kalender “4mee App”: Nieuwe inhoudelijke en technologische fase van het Wereld Kalender project met nieuwe partner: Zinweb. De nieuwe versie wordt een app waardoor gebruikers de feestdagen van anderssoortige mensen kunnen meebeleven door een laagdrempelige opdrachten.
  1. Terra ToursAfdeling van Terra Futura die alle activiteiten rondom Terra Team Tours, Locals Save The World en Tourist Save The World samenbundelen tot groeiende sociale onderneming met tours als methode om de idealistische doelstellingen te kunnen realiseren voor bezoekers, bewoners en bedrijven. Tijdens 2013 boeken Nederlanders, studentenverenigingen, gemeente-teams en toeristen tours via NS en andere aanbiedkanalen, en worden dan meegenomen door de “goede daden gidsen” gedurende een 3 uur durende goede daden tour. Ook worden de tours als “Events” georganiseerdactiviteitenprogramma’s als goede daden tour voor grotere groepen waarbij 1 locatie centraal staat. Tijdens een pitch wint Terra Tours de Duncans Den, tot grote trots, van iedereen die het ons gunde.
  1. Terra Shop: Een groot verlangen van de “Terra Heroes” om samen te werken met anderen (die vaak spectaculair groter buidels hebben voor materiaal en marketingkosten) dan onze superzuinige stichting, mondde uit tot een webshop waarin we verschillende producten, diensten en giften in de aanbieding gooien. De shop werd een concrete manier om onze producten aan te bieden, zonder dat we alle 66 projecten vooraf uit hoeven te leggen, maar is tevens een middel om support uit te lokken en investeerder te trekken.
  1. Transformative Tourism EU Partnership – Terra Tours EuropeOntwikkeling van grootschalig en meerderjarig samenwerkingsverband met o.a. Traveller Tours (Estland) en Innoguide (EU) waarin Transformative Tourism als werk-creatie tool voor idealistische jongeren wordt ontwikkeld die in hun eigen regio Goede Daden Tours ontwikkelen.
  1. Revaluta Complementary CurrencyRevoluta Complementary Currency. We creeeren en verspreiden nieuwe vormen van valuta. In 8 landen tegelijkertijd.
  1. Goede Buur(t) AppsEen gadget geproduceerd in 20.000 fout, met doorgeefposter en facebook app om je buren te leren kennen in samenwerking met de Coalitie Erbij. Wint 3e prijs Eenzaamheidprijs 2013.
  1. CompassiewijzerEen relatief simpele webapp gekoppeld aan het Compassieboek, waarmee je periodiek compassiedaden krijgt geserveerd die geinspireerd zijn door de verhalen in het boek, met live compassietwitter feeds & compassie manifest. 
  1. Mobile RankWebapp voor duurzaamheidsevaluatie voor stichting Rank a Brand
  1. So You Wanna Be: Start van de ontwikkeling van het samenwerkingsproject met Resto van Harte en Maak het Waar om jeugd een leer en doetraject aan te bieden waarmee zij compassieprojecten ontwikkeling gespireerd door toonaangevende jongeren.
  1. Duursamen Donderdag Uitnodigingskaarten Een project in opdracht, om collega’s samen duurzame dingen te laten doen op de Dag van de Duurzaamheid, 700 uitnodigingen in productie, 6 positieve acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *