Ov Chill Kaart

OV CHILL KAART: Bliep Hier

OV CHILL KAART: Bliep Hier

Check je Buurt in!

Na ruim 20.000 wereldreddende strippenkaarten te hebben gegeven aan mensen, bleef er een verlangen hangen: Hoe kunnen we de OV Chip kaart tot een wereldreddend fenomeen maken? Antwoord: De OV Chill kaart. De OV Chill kaart is een kaart met voldoende tegoed om het stappenplan te doorlopen dat aan de achterkant van de kaart staat. Het stappenplan omvat 7 steeds minder verlegen acties om anderen in je buurt te leren kennen. En de 8e actie is om de kaart door te geven, zodat hij in elke wijk van Nederland kan komen.

De tool werd gelanceerd op een groot Buurtevent, dat we met onze broeders en zusters van stichting Gelukkigste Wijk organiseerden om de mensen wonend in een nieuwe buurt aan elkaar te verbinden. Want we wonen natuurlijk gewoon de hele tijd met elkaar, huisje naast huisje. En ver weg van elkaar maar toch vlakbij elkaar. En ook een beetje zonder elkaar soms. Het is fijner om te wonen in een wijk die we met elkaar delen. En mensen die geluk proeven in of met de ander, geven dit door aan de wereld.

De tool werd bedacht met een simpele missie: hoe kunnen we ervoor zorgen dat groepen van 200-1000 in een geografisch bepaalde ruimte elkaar zo snel mogelijk (willen) leren kennen? We maakten inblieppalen, vergelijkbaar met incheckpalen zoals bij de trein- en tramstations, en ploeterden weken op een wereldreddende versie van de OV Chipkaart die ‘kon’ wat het echt moest zijn: een gratis onuitputtelijke tool voor sociaal tegoed als je ‘op reis bent’ met daarbij een stappenplan voor verschillende uitdagingen voor op je reis om in contact te komen met de mensen in je buurt.

We kochten 750 skippyballen, en stopten briefjes in de brievenbussen in de buurt, met daarin een uitnodiging. En we maakten de OV Chill Kaart en stopten de incheckpalen op de hoekpunten van een skip-route door de wijk. Op het event skipten 250 kids door de buurt, en zeiden ‘bliep’ elke keer dat ze een sociale daad gedaan hadden. Want het bliepje, moet je met de OV Chill Kaart zelf maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *