Terra Academy

Terra Academy is opgericht door het ontstaan van de veelkleurige vragen om educatieve trajecten en onze welwillendheid onze missie uit te lenen zodat leerlingen daar hun ’tanden in kunnen bijten’.

Dit heeft geleid tot 4 typen Academy projecten:

 

Terra Academy Dragons Den: Know, show, build  & grow…

Whatsapp telefoon tjerk (50)

Winnende team Terra Academy Dragons Den

Een lestraject van enkele maanden, waarbij 4 groepen studenten part-time professionele plannen ontwikkelen voor een goede daden tour in hun eigen stad. Dit word afgesloten met een Terra Academy Dragons Den waarbij 5 professionals de plannen onder de  loep leggen, feedback geven en hun kennis delen. Dit leid tot concrete plannen voor het opzetten van het Tourist Save The World programma’s in Haarlem en Den Haag. Hierin concepten als Good Deed Tour App (gericht op 18-32 jarige Hagenezen), de Green Shopping Tour (gericht op groene consumenten), de Good Deed, Good Night tour (gericht op bierdrinkende studenten), De Locals Save The World Laak Buurttour. Wij partneren nu met Inholland Honours Program, en staan open voor verzoeken en vragen.

Leraren: Tjerk, Annemiek Scholten, en 3 aanvullende docenten uit Inholland. Dragons: Good&Green Guide oprichter  Harold Verhagen, Tendris oprichter Ruud Koornstra en Betterplace oprichter Maarten Huinink.

 

 

Terra Academy Tourguidance. Moving forward with Fierce Ambition for the greater good.  

Het hoofdproject van Terra Academy: Een serie van lessen om jonge wereldredders op te leiden tot goede daden tourgids. Afgezien van het opleiden van de deelnemers zodat zij hun werk kunnen maken van hun positieve intenties dient deze eerste Terra Academy als educatief bouwwerk voor de toekomst. De academy heeft specifiek tot doel nieuwe tourguides in hun kracht te zetten door achtergrond kennis, vaardigheden, activiteitenbegeleiding, oefeningen en lessen.

Outcome: To enable a tourguide to handle their good deed tours and activities with full force, connection to participants and responsability towards Terra, 020 & Team

 Purpose: To create a souce and recourse for quality control and build up. To create a source of human potential development. To boost turnover potential for aspiring youth & Terra Futura

 

 

Terra Academy Worldwide. To create Good Deed Tourism in 4 European cities. 

Tourist Save The World als programma heeft zeer grote potentie, en dit wordt opgemerkt door jeugdwerkers en idealistische jongeren. Dit programma is een goed voorbeeld van het effect van onze tours, een deelnemer schreef ons enkele maanden later dat hij een team aan het formeren was om Tourist Save The World ook mogelijk te maken in Roemenie. Naast Roemenie hebben we ook gesprekken in Duitsland en Hawai. Dit is in lijn met onze wens om in 2015 in 4 Europese steden actief te zijn. Terra Futura is hierbij de coach vanaf een afstand voor het kernteam en draagt kennis over om hen in staat te stellen om een goede daden tour daar mogelijk te maken. Onze verwachtingen zijn niet altijd dwingend, het is een groeiproces naar Europese dekking via jongerenprojecten, of commercieel verkochte tours, waarin het gedachtegoed ongeduldig de maatschappij insijpelt.

 

 

 Terra Academy Class Project

Verschillende (hoge)scholen geven aan vooral het Tourist Save The World programma, en het buurtverbeterprogramma Locals Save The World, in te willen zetten als manier om leerlingen ervaring op te laten doen met de thematiek, leersystemen en educatieve mogelijkheden die ‘Terra Tours’ als vernieuwend fenomeen bied. We hebben dit in het verleden regelmatig gedaan, waarbij groepen ook hun eigen variaties en projecten opzetten. Met wisselend succes. Tegelijkertijd hebben dergelijke onderzoeken, pilots en testen veel positieve invloed gehad door kruisbestuiving van ideeen.

 

Wij staan open voor nieuwe groepen en mogelijkheden, voor leraren neem contact op met: Tjerk Feitsma, de hoofdtrainer van Terra Academy.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *