Tools

De ambitie is om tools te ontwikkelen die mensen verleiden tot het nemen van positieve actie. De “wereldredders van stichting Terra Futura” ontwikkelen sinds 2008 tientallen goede daden tools waaronder spellen, gadgets, acties, websites, campagnes, apps en educatieve trajecten.

Trackrecord: onze vele projecten in 1 zin
Campagne: Eigenlijk
Want eigenlijk heft iedereen wel een mening over hoe we met elkaar om moeten gaan in globale solidariteit
Terra Tours – Good Deed Event
Good Deed Event, een goede daden tour voor grotere groepen waarbij 1 locatie centraal staat
Terra Tours
Afdeling van Terra Futura die alle activiteiten rondom Terra Team Tours, Locals Save The World en Tourist Save The World samenbundelen tot groeiende sociale onderneming met tours als methode om de idealistische doelstellingen te kunnen realiseren voor bezoekers, bewoners en bedrijven.
Tourist Save The World: On Skates
54 Skaters verzamelen zich in het Vondelpark voor een goede daden tour door Amsterdam….. op skates. In samenwerking met FNS.
Bio-Logische Kroegentocht & Bio stap map
Bio bier? Fair trade wijn? Goed dat het verkocht wordt! Zouden we ervoor kunnen zorgen dat we dat ook overal kunnen drinken?
Tourist Save The World Tours
Begeleid activiteitenprogramma rondom de actieve beleving van een stad door positieve maatschappelijke participatie.
Compassie Adventura
Een gadget die mensen in staat stelt via opdrachten in een nieuwe versie van een adventkalender om het avontuur van compassie Doen voor 1000 deelnemers mogelijk te maken
De Gadgetwijzer
Quizspelletje voor Duurzame technologica. Want kennis & winst met in achtneming van duurzaamheid is de enig toegestane commercie van de toekomst.
Snoods Plan
Wilde plannen. Weken voorbereiding. Duisternis. Bijeenkomst teams. Uitvoering.
Redentwister
Twister met een keuze voor een rode, gele of groene stip. Want over de wereld valt WEL te twist(er)en.
Doorgeefbloemen
Hoe elke stapel bloemen kan een stromend liefheidsoffensief worden.
Gelukstombola
Een schattige windmolen als “rad van fortuin” waarop 6 categorieën stonden met opdrachten voor de creatie van geluk bij jezelf of anderen. Als de draaier deze categorie kreeg, kreeg hij de kans om een bijpassende kleine gelukopwekkende activiteit of opdracht te doen.
Good Feel Walking Tour & Good deed Biking Tour
Tijdens de zomer van 2012 boeken toeristen over de hele wereld tours via Tours & Tickets & Yellow Bike en worden dan meegenomen door de “goede daden gidsen” gedurende een 3 uur durende goede daden tour
Burger Guru Workshop
De burger is genadeloos slim. Nu nog de vorm om de wijsheid over te hevelen naar de gemeente. En een gemeente die daarvoor openstaat.
Duursamen Donderdag Uitnodigingskaarten
Een project in opdracht, om collega’s samen duurzame dingen te laten doen op de Dag van de Duurzaamheid, 700 uitnodigingen in productie, 6 positieve acties.
Apps2savetheworld
Afdeling van Terra Futura die apps rondom positieve actie bedenkt en aanjaagt, vaak rondom een educatief traject met een onderwijspartner.
Demonstratie voor Alles en Iedereen
Waarom egoistisch demonstreren voor ons eigen onderwerp, als we tegelijkertijd kunnen marcheren voor alles wat voorbijgangers belangrijk vinden! Wij demonstreerden op de dam tegen/voor Alles en Iedereen.
Terra Tours Europe – Transformative Tourism
Grootschalig en meerderjarig samenwerkingsverband met o.a. Traveller Tours (Estland) en Innoguide (EU) waarin Transformative Tourism als werk-creatie tool voor idealistische jongeren wordt ontwikkeld die in hun eigen regio Goede Daden Tours ontwikkelen.
Goede Doelen Bar
Elk drankje aan de Goede Doelen Bar wordt betaald met een gift aan een goed doel. Welk doel, en hoe hoog de ‘rekening’ is bepaald men zelf.
Terra Academy II: Good Deed Tourguidance
De meest veelbelovende wereldredders worden opgeleid tot “good deed tourguide” om zelf de goede daden tours te kunnen geven,
Podium der belofte
Klim op het podium der belofte en beloof voor publiek en voor de camera een grote verandering. De 50 beloftes vermaken we met wat artistiek vernuft, tot een openbaar kunstwerk.
Fair Trade contract
Een over-officeel zelf in te vinken aankoop contract, voor enkele of alle Fair Trade producten die je nog NOOIT kocht.
Compassie Kompas
De route naar Kompassie, de kern van menselijk bestaan, is te ontdekken met het compassiekompas. In 8 windrichtingen naar een compassiedaad. Oost-west?
Lezingen
15-90 minuten intens gespreek over welk onderwerp dan ook, met een link aan onze thema’s.
Tourist Save The World: Try Out
Op duurzaamheidsdag 11-11-11 zwermen groepen deelnemers vanaf Astoria gebouw in Amsterdam uit om in 1 dag tientallen goede daden te doen, zoals senioren in het verzorgingstehuis manicures geven.
Consumindershop Nietskopen.nl
Consuminder Webshop met 10 producten zoals “Niets”, “geendagsvlieg”, “BuyCut” en “Nietmeer” die een actie impliceert om het persoonlijk grondstoffengebruik verminderen..
Doe Iets Live ™
Het goede dadenspel is een uitdagingentocht met vrienden, waarbij de winnaar via goede daden de meeste slechte eigenschappen van je zelfverkozen avatar compenseren.
Start Camino
Een digitaal universum voor verhalen over hoe pilgrimages de mens verandert.
Occupy Everything
Campagne rondom de strijd voor eenheid via social media, website en activiteiten op de frontlinie van de 99% beweging.
Dewereldredden.nl
Een actieplatform voor wereldredders met blogs, ideeen, 100+ doe- en videohandleidingen voor wereldreddende acties
Mobile Rank
Webapp voor duurzaamheidsevaluatie voor stichting Rank a Brand
Groene Veiling
Dynamische veiling met veilingmeester waarbij men op groene prijzen bied middels de belofte voor het doen van besparende of goede daden ipv euro’s.
Rad van Goede Voornemens
Kom langs bij de stand, kies een van de 60 mogelijke beloftes voor positieve actie en proef de consequenties er direct van na het draaien van het Rad van goede voornemens.
Locals Save The World
Buurtverbetertour waar (nieuwe) buurtbewoners een ontmoetingsroute volgen langs verschillende lokale waardevolle initiatieven en vrijwilligersmogelijkheden.
Duimcollabo
Ik ben het hier heel erg mee eens, en zet mijn vingerafdruk als handtekening. En….Ik ook. En ik ook. En ik ook. En ik ook.
Belgians Save The World: Videohandleidingen
Nederland gaat eraan. Gelukkig wilden onze 8 Belgische wereldredderteams ons alvast helpen met het fixen van de hoofdstad.
Terra Academy I: Terra’s Dragons Den
Honours Studenten creëren in 4 communities plannen voor Tourist Save The World, Locals Save The World en Terra Team Tour kansen in Den Haag en in Haarlem. De 5 maanden wordt afgesloten met een Dragons Den waarin de helden Ruud Koornstra, Maarten Huinink en Harold Verhagen zitting hebben.
Fair van je bed show
Wereldsimulatiespel waarin vals spel vanzelfsprekend lijkt. Want hoe we met elkaar omgaan in onze wereld is geen fair van je bed show.
Wereldreddende strippenkaart ™
Tool in 4 variaties met 15 goede daden op elke ‘strip’ die je kan uitvoeren terwijl je op het OV wacht
Compassiewijzer
Een simpele webapp gekoppeld aan het Compassieboek, waarmee je periodiek compassiedaden krijgt geserveerd die geinspireerd zijn door de verhalen in het boek. Productie af: November 2013
Goede Buurtkaart
Een gadget geproduceerd met 3 nullen erachter, een facebookapp en frisbee om je buren te leren kennen in samenwerking met de Coalitie Erbij.
Goede Voornemens Ads
Wereldredders on the loose; AH heeft nog nooit zoveel goede voornemens gratis aangeboden via hun advertentieborden
Solidariteitskunstwerk
Niemand, nee niemand is ‘ongewenst’ of ‘illegaal’ in mijn trotse Nederland. En toon dit door mee te schilderen aan hun solidariteitskunstwerk
Stoomcursus wereldredderij Workshop
1 uur. 10-30 deelnemers. Go!
Wereld Kalender “4mee App”
Nieuwe inhoudelijke en technologische fase van het Wereld Kalender project met nieuwe partner: Zinweb. De nieuwe versie wordt een app waardoor gebruikers de feestdagen van anderssoortige mensen kunnen meebeleven door een laagdrempelige opdrachten.
Belgians Save The World: Audiotour
Een stadskaart met 20 Audiopunten met daarbij een audiotracklist waarbij elke opname gemaakt is door toeristen en voor toeristen met daarin beschrijvingen van wereldreddende daden die een toerist kan doen op die specifieke plek.
Revaluta Complementary Currency
Revoluta Complementary Currency: We creeeren en verspreiden nieuwe vormen van valuta. In 8 landen tegelijkertijd.
Tourist Save The World: Kick Off
Gedurende 1 maand worden 7 nieuwe tours uitgeprobeerd met vele deelnemers startende vanuit Meevaart in Amsterdam Oost.
Groene Biechtstoel ™
Biecht uw duurzame zondes op bij de groene priester. Absolutie is te verdienen met een groene daad die je direct kan uitvoeren.
Goede Boodschap Lijst
…. 1 uur later, bij de borrel, wist iedereen dat elk persoon met een groene of een blauwe duim, of vieze servetjes, iets belangrijks gingen doen voor aarde of medemenselijkheid.
Campagne: Nietskopen campagne
Want als overconsumptie onze menselijk beschaving ten einde zal brengen, is nietskopen de ethischer keuze.
Mirakel Mini Cinema
Disussiecinema ingredienten: 1 ruimte, 5 zelfgemaakte mini-Docu’s, 1 gespreksleider & interessante discussies.
Goed Nieuws Lezer
Nieuws is niet meer een overload van negativiteit, als je zelf het betere nieuws luidkeelser publiekelijk voorleest aan iedereen die het wil horen.
De Wereld Kalender
Preview Website met hyves app om de essentie van elke speciale dag (spiritueel, cultureel, globaal of nationaal) te vieren zoals beleefd door de Ander. Iedereen is welkom om mee te delen en handelen in het ‘feest’ van elke andere groep.
Wereldreddende stempelautomaat
Publieksactie met wereldreddende strippenkaarten en conducteurs die elke daad die uitgevoerd wordt door deelnemers af kunnen stempelen. Wereldreddende stempelautomaat
Recycle Kunstwerk
Elke deelnemer neemt een stuk zwerfafval voor een groot doek en maakt daarmee samen community art
Wereldred Wedstrijd ™
Teams die tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk wereld te redden aan de hand van 15 uitdagende opdrachten.
So You Wanna Be
Samenwerkingsproject met Resto van Harte en Maak het Waar om jeugd een leer en doetraject aan te bieden waarmee zij compassieprojecten ontwikkeling gespireerd door toonaangevende jongeren.
Wereldreddend stempelblok
Je eigen headlines creeeren? De guerilla Pers laat zijn duurzame vragen en kreten na op de gratis kranten
OV Chill kaart
De OV Chill kaart is een gratis trajectkaart met 8 stapjes naar een warmere en gelukkiger wijk
Campagne: Ecomania
Eco-gadgets zijn de toekomst
Nieuwsgierigheidsgadget
Interactieve conferentie elementen om mensen te begeleiden naar wat ze daar daadwerkelijk interessant vinden
Campagne: Goede voornemens en goede vernemens
Want we zitten allemaal wel te wachten op beter nieuws, en betere intenties.
Terra College
Blogwedstrijd waarin vernieuwende wetsvoorstellen en hun mankementen worden gepresenteerd en brieven van “verblindende eerlijkheid”
Dekoolonisatie
Actiesite om de Dekoolonisten actiegroep te ondersteunen die strijden voor een kolencentrale vrij Nederland.
Campagne: Consuminderen
Want besparen kan best leuk zijn

Projecten
Vanuit de vele pilots selecteren de wereldredders van Terra Futura de beste plannen om uit te bouwen tot een groter project met meerwaarde voor de wereld.
impressie dewereldredden
Het eerste project was deWereldRedden.nl, een missie om 100 goede daden manuals & stappenplannen te ontwikkelen en verfilmen als tutorials.

lees over dit project

alle 11 projecten
Websites
Wij ontwikkelden 10+ websites rondom positieve actie. We bedenken, designen en programmeren vrijwel alles zelf, voor onze projecten, en tegenwoordig steeds vaker ook voor anderen die dit aan ons vragen. Ze worden campagnematig ingezet, en in luwe tijden als informatiedrager en tools-archief ingezet.


Zoals Nietskopen.nl, een online consumindershop waar je Niets en aanverwante accesoires kan bestellen, of een Nietsgift cadeau doen aan een ander.
lees over dit project
13 websites

 

 

Acties
Wij organiseren en ontwikkelen vele activiteiten rondom actietools
wereldreddende strippenkaarten
Zoals de Wereldreddende Strippenkaart, met 15 goede daden opties voor nog een nog betere reis.
lees over dit project
33 acties & goede daden events

 

Spellen & Gadgets
Wij ontwikkelen ludieke gadgets, fysieke tools die de gebruiker of gever verleiden tot een eenmalige goede daad, extra.

De anti-helden van het Doe Iets goededaden spel ontwikkeld door Anne, met Marloes & Carolien
Zoals Doe Iets Goede Daden Spel, een “live”en ludiek opdrachtenspel waarmee je kan strijden tegen je alter ego met goede daden.
lees over dit project
7 Spellen en gadgets
Niet alles lukt...
Een kleine greep uit de projecten die nog even in de Projecten-koelkast of in de App-etalage blijven
App genaamd dont-be-evil, lanceer datum uitgesteld, team mistte een slagvaardige programmeur
Zoals Don’t be evil, een coin-toss app die je verleid tot slechte daden met een positieve output
lees over dit project
Andere projecten in de Koelkast of Etalage
Ook.... iets samen doen?
Wij werken graag samen met partners en odprachtgevers. Het beste werkt voor ons als je direct contact opneemt.Bel: 0614034299, of mail ons.

vierlentijn4
We zijn beschikbaar voor een breed arsenaal aan ervaringskennis & vaardigheden, en hebben een groot netwerk van wereldredders die zichzelf in willen zetten.
Klik hier om een mail te sturen naar info@terrafutura.nl
Educatie
Wij ontwikkelen onze eigen educatieve materialen en trajecten voor scholieren, studenten en jonge idealistische talenten.
Compassie op school collage deel 1
Zoals Compassieopschool.nl, een serie van lessen, opdrachten en een finaleshow voor scholieren van praktijkscholen waarin zij het gedrag emuleren van inspirerende peers die buurtprojecten rondom compassie opzetten.
6 educatieve trajecten
Campagnes
Wij organiseren campagnes met een mix van verschillende methodes en telkens nieuwe invalshoeken.
Campagne eigenlijk

Zoals Eigenlijk, een campagne rondom ontwikkelingshulp ver weg & “illegalen” dichtbij, met spel Redentwister, acties duimdoek en petitie, collectieve solidariteitskunst voor illegalen maken, online blogs, een filmfestivalletje en videopremiere op externe conferentie rondom ongedocumenteerden.

4 campagnes

Apps
Wij ontwikkelen goede daden apps, en werken de plannen uit. Apps maken we voor onszelf, of in partnership.
app_icon_4mee
Zoals 4mee.nl, een app voor android, Ios en web, waardoor je culturele feestdagen van andersdenkenden kunt meevieren met mee-vier-daad-instructie push-notificatie. Download vanaf 3 oktober op deze pagina de 4 Mee App voor IOS, Android & Web
3 apps
Tools in opdracht
Wij ontwikkelen af en toe ook tools voor opdrachtgevers voor een varia aan onderwerpen.
Zoals Laboratorium, een Business Strategy Tool voor Buro Boumeester.
www.buroboumeester.nl www.buroboumeester.nl
Prijs winnende projecten
Omdat we al onze projecten zelf ontwikkelen genieten we extra van nominaties en prijzen. Winnende projecten waren: Wereldreddende Strippenkaart & stempelhok, Tourist save the world, Terra Tours, Actieplatform deWereldRedden.nl en de Goede Buurt Apps.
terrawint
De Goede Buurt Apps bestonden uit 20.000 in Regio Amsterdam verspreidde plastic buurtapps kaarten met daarop 7 ‘goede buurtdaden’, een facebook photo-contest app, en een ophang&doorgeefcadeauophang-poster. Onze partner en opdrachtgever Coalitie Erbij won hiermee de 3e prijs op de Nationale Eenzaamheidsprijs 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *