Trackrecord: Top 66

De Track Record van de wereldredders van Terra Futura. 

Onze projecten worden met een zin, citaat of slogan uitgelegd, voor meer informatie klik op de links!

Wereldreddende stempelautomaat Publieksactie met wereldreddende strippenkaarten en conducteurs die elke daad die uitgevoerd wordt door deelnemers af kunnen stempelen.
Nieuwsgierigheidsgadget Interactieve conferentie elementen om mensen te begeleiden naar wat ze daar daadwerkelijk interessant vinden
Goede Voornemens Ads Wereldredders on the loose; AH heeft nog nooit zoveel goede voornemens gratis aangeboden via hun advertentieborden
Goed Nieuws Lezer Nieuws is niet meer een overload van negativiteit, als je zelf het betere nieuws luidkeelser publiekelijk voorleest aan iedereen die het wil horen.
Goede Boodschap Lijst …. 1 uur later,  bij de borrel, wist iedereen dat elk persoon met een groene of een blauwe duim, of vieze servetjes, iets belangrijks gingen doen voor aarde of medemenselijkheid.
Rad van Goede Voornemens Kom langs bij de stand, kies een van de 60 mogelijke beloftes voor positieve actie en proef de consequenties er direct van na het draaien van het Rad van goede voornemens.
Demonstratie voor Alles en Iedereen Waarom egoistisch demonstreren voor ons eigen onderwerp, als we tegelijkertijd kunnen marcheren voor alles wat voorbijgangers belangrijk vinden! Wij demonstreerden op de dam tegen/voor Alles en Iedereen.
De Gadgetwijzer Quizspelletje voor Duurzame technologica. Want kennis & winst met in achtneming van duurzaamheid is de enig toegestane commercie van de toekomst.
Consumindershop Nietskopen.nl Consuminder Webshop met 10 producten zoals “Niets”, “geendagsvlieg”, “BuyCut” en “Nietmeer” die een actie impliceert om het persoonlijk grondstoffengebruik verminderen..
Snoods Plan Wilde plannen. Weken voorbereiding. Duisternis. Bijeenkomst teams. Uitvoering.
Belgians Save The World: Videohandleidingen Nederland gaat eraan. Gelukkig wilden onze 8 Belgische wereldredderteams ons alvast helpen met het fixen van de hoofdstad.
Bio-Logische Kroegentocht & Bio stap map Bio bier? Fair trade wijn? Goed dat het verkocht wordt! Zouden we ervoor kunnen zorgen dat we dat ook overal kunnen drinken?
Burger Guru Workshop De burger is genadeloos slim. Nu nog de vorm om de wijsheid over te hevelen naar de gemeente. En een gemeente die daarvoor openstaat.
Fair van je bed show Wereldsimulatiespel waarin vals spel vanzelfsprekend lijkt. Want hoe we met elkaar omgaan in onze wereld is geen fair van je bed show.
Groene Veiling Dynamische veiling met veilingmeester waarbij men op groene prijzen bied middels de belofte voor het doen van besparende of  goede daden ipv euro’s.
Wereldreddend stempelblok (werktitel) Je eigen headlines creeeren? De guerilla Pers laat zijn duurzame vragen en kreten na op de gratis kranten
Lezingen 15-90 minuten intens gespreek over welk onderwerp dan ook, met een link aan onze thema’s.
Stoomcursus wereldredderij Workshop 1 uur. 10-30 deelnemers. Go!
Wereldred Wedstrijd Teams die tegen elkaar strijden om zoveel mogelijk wereld te redden aan de hand van 15 uitdagende opdrachten.
Wereldreddende strippenkaart Tool in 4 variaties met 15 goede daden op elke ‘strip’ die je kan uitvoeren terwijl je op het OV wacht
Doe Iets Live Het goede dadenspel is een uitdagingentocht met vrienden, waarbij de winnaar via goede daden de meeste slechte eigenschappen van je zelfverkozen avatar compenseren.
Groene Biechtstoel Biecht uw duurzame zondes op bij de groene priester. Absolutie is te verdienen met een groene daad die je direct kan uitvoeren.
Goede Doelen Bar Elk drankje aan de Goede Doelen Bar wordt betaald met een gift aan een goed doel. Welk doel, en hoe hoog de ‘rekening’ is bepaald men zelf.
Recycle Kunstwerk Elke deelnemer neemt een stuk zwerfafval voor een groot doek en maakt daarmee samen community art
Compassie Kompas De route naar Kompassie, de kern van menselijk bestaan, is te ontdekken met het compassiekompas. In 8 windrichtingen naar een compassiedaad. Oost-west?
Belgians Save The World: Audiotour een stadskaart met 20 Audiopunten met daarbij een audiotracklist waarbij elke opname gemaakt is door toeristen en voor toeristen met daarin beschrijvingen van wereldreddende daden die een toerist kan doen op die specifieke plek.
Redentwister Twister met een keuze voor een rode, gele of groene stip. Want over de wereld valt WEL te twist(er)en.
Mirakel Mini Cinema Disussiecinema ingredienten: 1 ruimte, 5 zelfgemaakte mini-Docu’s, 1 gespreksleider & interessante discussies.
Duimcollabo Ik ben het hier heel erg mee eens, en zet mijn vingerafdruk als handtekening. En….Ik ook. En ik ook. En ik ook. En ik ook.
Solidariteitskunstwerk Niemand, nee niemand is ‘ongewenst’ of ‘illegaal’ in mijn trotse Nederland. En toon dit door mee te schilderen aan hun solidariteitskunstwerk
OV Chill kaart De OV Chill kaart is een gratis trajectkaart met 8 stapjes naar een warmere en gelukkiger wijk
Gelukstombola Een schattige windmolen als “rad van fortuin” waarop 6 categorieën stonden met opdrachten voor de creatie van geluk bij jezelf of anderen. Als de draaier deze categorie kreeg, kreeg hij de kans om een bijpassende kleine gelukopwekkende activiteit of opdracht te doen.
Podium der belofte Klim op het podium der belofte en beloof voor publiek en voor de camera een grote verandering. De 50 beloftes vermaken we met wat artistiek vernuft, tot een openbaar kunstwerk.
Doorgeefbloemen Hoe elke stapel bloemen kan een stromend liefheidsoffensief worden.
Start Camino Een digitaal universum voor verhalen over hoe pilgrimages de mens verandert.
Fair Trade contract Een over-officeel zelf in te vinken aankoop contract, voor enkele of alle Fair Trade producten die je nog NOOIT kocht.
Dewereldredden.nl Een actieplatform voor wereldredders met blogs, ideeen, 100+ doe- en videohandleidingen voor wereldreddende acties
De Wereld Kalender Preview Website met hyves app om de essentie van elke speciale dag (spiritueel, cultureel, globaal of nationaal) te vieren zoals beleefd door de Ander. Iedereen is welkom om mee te delen en handelen in het ‘feest’ van elke andere groep.
Campagne: Consuminderen Want besparen kan best leuk zijn
Campagne: Ecomania Eco-gadgets zijn de toekomst
Campagne: Goede voornemens en goede vernemens Want we zitten allemaal wel te wachten op beter nieuws, en betere intenties.
Campagne: Eigenlijk Want eigenlijk heft iedereen wel een mening over hoe we met elkaar om moeten gaan in globale solidariteit
Campagne: Nietskopen campagne Want als overconsumptie onze menselijk beschaving ten einde zal brengen, is nietskopen de ethischer keuze.
Compassie Adventura Een gadget die mensen in staat stelt via opdrachten in een nieuwe versie van een adventkalender om het avontuur van compassie Doen voor 1000 deelnemers mogelijk te maken
Tourist Save The World: Try Out Op duurzaamheidsdag 11-11-11 zwermen groepen deelnemers vanaf Astoria gebouw in Amsterdam uit om in 1 dag tientallen goede daden te doen, zoals senioren in het verzorgingstehuis manicures geven.
Tourist Save The World: Kick Off Gedurende 1 maand worden 7 nieuwe tours uitgeprobeerd met vele deelnemers startende vanuit Meevaart in Amsterdam Oost.
Tourist s Save The World:  On Skates 54 Skaters verzamelen zich in het Vondelpark voor een goede daden tour door Amsterdam….. op skates. In samenwerking met FNS.
Good Feel Walking Tour & Good deed Biking Tour Tijdens de zomer van 2012 boeken toeristen over de hele wereld tours via Tours & Tickets & Yellow Bike en worden dan meegenomen door de “goede daden gidsen” gedurende een 3 uur durende goede daden tour
Occupy Everything Campagne rondom de strijd voor eenheid via social media, website en activiteiten op de frontlinie van de 99% beweging.
Terra Academy I: Terra’s Dragons Den Honours Studenten creëren in 4 communities plannen voor Tourist Save The World, Locals Save The World en Terra Team Tour kansen in Den Haag en in Haarlem. De 5 maanden wordt afgesloten met een Dragons Den waarin de helden Ruud Koornstra, Maarten Huinink en Harold Verhagen zitting hebben.
Terra Academy II: Good Deed Tourguidance De meest veelbelovende wereldredders worden opgeleid tot “good deed tourguide” om zelf de goede daden tours te kunnen geven,
Apps2savetheworld Afdeling van Terra Futura die apps rondom positieve actie bedenkt en aanjaagt, vaak rondom een educatief traject met een onderwijspartner.
Locals Save The World Buurtverbetertour waar (nieuwe) buurtbewoners een ontmoetingsroute volgen langs verschillende lokale waardevolle initiatieven en vrijwilligersmogelijkheden.
Tourist Save The World Tours Begeleid activiteitenprogramma rondom de actieve beleving van een stad door positieve maatschappelijke participatie.
#55 Mobile Rank Webapp voor duurzaamheidsevaluatie voor stichting Rank a Brand
#56 Terra College Blogwedstrijd waarin vernieuwende wetsvoorstellen en hun mankementen worden gepresenteerd en brieven van “verblindende eerlijkheid”
# 57 Wereld Kalender “4mee App” Nieuwe inhoudelijke en technologische fase van het Wereld Kalender project met nieuwe partner: Zinweb. De nieuwe versie wordt een app waardoor gebruikers de feestdagen van anderssoortige mensen kunnen meebeleven door een laagdrempelige opdrachten.
#58 Terra Tours Afdeling van Terra Futura die alle activiteiten rondom Terra Team Tours, Locals Save The World en Tourist Save The World samenbundelen tot groeiende sociale onderneming met tours als methode om de idealistische doelstellingen te kunnen realiseren voor bezoekers, bewoners en bedrijven.
#59 Revaluta Complementary Currency Revoluta Complementary Currency. We creeeren en verspreiden nieuwe vormen van valuta. In 8 landen tegelijkertijd.
#60 Goede Buur(t) Apps Een gadget geproduceerd in 20.000 fout, met doorgeefposter en facebook app om je buren te leren kennen in samenwerking met de Coalitie Erbij.
#61 Dekoolonisatie Actiesite om de Dekoolonisten actiegroep te ondersteunen die strijden voor een kolencentrale vrij Nederland.
#62 Compassiewijzer Een simpele webapp gekoppeld aan het Compassieboek, waarmee je periodiek compassiedaden krijgt geserveerd die geinspireerd zijn door de verhalen in het boek. Productie af: November 2013
#63 So You Wanna Be Samenwerkingsproject met Resto van Harte en Maak het Waar om jeugd een leer en doetraject aan te bieden waarmee zij compassieprojecten ontwikkeling gespireerd door toonaangevende jongeren.
#64 Terra Tours – Good Deed Event Good Deed Event, een goede daden tour voor grotere groepen waarbij 1 locatie centraal staat
#65 Duursamen Donderdag Uitnodigingskaarten Een project in opdracht, om collega’s samen duurzame dingen te laten doen op de Dag van de Duurzaamheid, 700 uitnodigingen in productie, 6 positieve acties.
#66 Terra Tours Europe – Transformative Tourism  Grootschalig en meerderjarig samenwerkingsverband met o.a. Traveller Tours (Estland) en Innoguide (EU) waarin Transformative Tourism als werk-creatie tool voor idealistische jongeren wordt ontwikkeld die in hun eigen regio Goede Daden Tours ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *