Wereldreddende strippenkaart

WereldReddende strippenkaart

WereldReddende strippenkaart

ROTTERDAM – Waarom klagen tijdens het wachten op de trein, als je in de tussentijd ook de wereld kan redden? Dit is wat een groep wereldredders zich afvroeg. Onder het motto ‘Doe iets, of doe niets’ hebben ze een strippenkaart ontworpen met 15 bliksemse acties die tijdens het wachten uit te voeren zijn. Deze WereldReddende Strippenkaart wordt zaterdag 22 mei (dag van de biodiversiteit) op de stations Rotterdam Centraal, Den Haag Hollands Spoor, Leiden Centraal, Schiphol en Amsterdam Centraal aan geselecteerde welwillende wereldredders in de dop uitgedeeld. In het jaar dat volgt zullen er nog 10 wereldreddende strippenkaartacties zijn.

 

Beeld je eens in. Je staat te wachten op de trein. Plots: “Ding Dong. De trein naar Amsterdam heeft…10 minuten vertraging…” Grrtvrrr, en daar gaat je kostbare tijd. Ik wil reizen, en ik wil het nu! Niks duurzaam leven, niks denken aan de ander… Herkenbaar? En dat terwijl meer wachttijd ook betekent, meer tijd om de wereld te redden! Daarom heeft DeWereldReden.nl samen met vijf Rotterdamse Wereldredders en vele vrienden, speciaal voor het reizen met het openbaar vervoer een strippenkaart ontworpen, die je de kans geeft om iets goeds te doen met deze kostbare tijd.

DeWereldRedden.nl is een initiatief van Stichting Terra Futura. Zij wil de Nederlanders tools aanbieden om de wereld te verbeteren. Deze stichting is op 14 februari 2010 opgericht.

 

Het wereldreddende strippenkaart team stond onder leiding van wereldredder Niek Haring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *